Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Він пролив кров за нас, будьмо гідні тієї крові!» – брат Героя Небесної сотні (Фото, відео)

Волиняни пам'ятають...

Олександр ПІЛЮК

«Він пролив кров за нас, будьмо гідні тієї крові!» – брат Героя Небесної сотні (Фото, відео)

Під час скорботних заходів у Луцьку брат загиблого на Майдані Василя Мойсея Роман закликав українців продовжити боротьбу за правду

Чимало лучан прийшли вшанувати пам'ять Героїв Небесної сотні на Меморіал Слави обласного центру. Біля могили Василя Мойсея священники відслужили панахиду, учасники віча поклали квіти до монумента.

Родичам загиблих уже шість років замилюють очі, міняють прокурорів, відпускають підозрюваних беркутівців. Тож він закликав ураїнців продовжувати боротьбу за правду.

Серед присутніх чимало відомих волинян: посадовці, керівники різних установ, активісти. Щоправда, ніхто гучних промов не виголошував. Декілька слів сказав лише Роман Мойсей. 

Він розповів, що Василь не хотів помирати, що планував майбутнє, хотів мати трьох дітей...

 

 «Коли вже зрозумів, що йде у вічне життя, він вибачився перед всіма нами і сказав, що всіх любить. Він пролив кров за нас, будьмо гідні тієї крові!» – наголосив Роман.

 

 Брат Героя також нарікає, що родичам загиблих уже шість років замилюють очі, міняють прокурорів, відпускають підозрюваних беркутівців. Тож він закликав ураїнців продовжувати боротьбу за правду.

 
 

  Згодом лучани рушили до пам'ятного фотостенду «Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України» на Театральному майдані. Там також помолилися за душі загиблих, а ліцеїсти показали невелику виставу.

 

 Крім того, учасники скорботної ходи вшанували пам'ять воїна Бориса Шпачука, який помер на передовій 18 лютого.

З ним сьогодні прощалися у луцькому Домі панахиди.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel