Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Мешканка Володимира виборола у суді право на паперовий паспорт

Відмову видати документ-книжечку визнали протиправною

Фото з відкритих джерел

Мешканка Володимира виборола у суді право на паперовий паспорт

Їй казали, що паспорт громадянина України оформляється тільки у формі картки, що містить безконтактний електронний носій

Волинський окружний адміністративний суд зобов’язав Володимир-Волинський райвідділ Управління ДМС оформити та видати паспорт громадянки України у формі паспортної книжечки відповідно до Положення про паспорт громадянина України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 26 червня 1992 року №2503-ХІІ. Про це Княжий град дізнався з судового рішення, передає Буг.

Втративши паспорт, володимирчанка звернулася до райвідділу ДМС із заявою про оформлення нового паспорта виключно у формі старого зразка.

У листі Володимир-Волинського РВ УДМСУ у Волинській області вказали, що це неможливо, оскільки паспорт громадянина України оформляється тільки у формі картки, що містить безконтактний електронний носій.

«Позивач  вважає, що своєю відмовою відповідач  порушує її право на отримання документа, що посвідчує особу, а рішення відповідача є безпідставним та необґрунтованим, оскільки законодавством передбачена можливість видачі паспорта як у формі картки, так і у формі книжечки», – йдеться у рішенні суду.

Таким чином, Велика Палата Верховного Суду визнала протиправною відмову Володимир-Волинського райвідділу Управління Державної міграційної служби видати паспорт громадянина України у формі книжечки. «Позивач  вважає, що своєю відмовою відповідач  порушує її право на отримання документа, що посвідчує особу, а рішення відповідача є безпідставним та необґрунтованим, оскільки законодавством передбачена можливість видачі паспорта як у формі картки, так і у формі книжечки», – йдеться у рішенні суду.

Telegram Channel