Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Повідомили про підозру посадовцю Держгеокадастру та сільському голові

Нічого собі!

Фото: Погляд

Повідомили про підозру посадовцю Держгеокадастру та сільському голові

У вимаганні й одержанні неправомірної вигоди  в сумі 3700 доларів США

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області начальнику міжрайонного відділу Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та сільському голові повідомлено про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди в сумі 3700 доларів США.

Як уже повідомлялося, затримані 20 лютого 2020 року посадовці в таку  суму оцінили своє сприяння суб'єкту господарювання в одержанні в оренду земельної ділянки площею 27 га.

Прокурори наполягатимуть на обранні їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Прокурори наполягатимуть на обранні їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Зауважимо, що затриманий на одержанні неправомірної вигоди чиновник Держгеокадастру напередодні виграв конкурс на посаду начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, але не встиг її обійняти.

Довідково: згідно із санкцією ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, за одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане із вимаганням, передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Волинської області.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel