Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Коли ховають молодих»: alyona alyona присвятила трек юнакам та юначкам, «чиє життя обірвалося надто рано»

«Ця пісня — згадка про всіх, чиє життя обірвалося надто рано», — додала вона.

Відеокадр

«Коли ховають молодих»: alyona alyona присвятила трек юнакам та юначкам, «чиє життя обірвалося надто рано»

Українська реперка alyona alyona випустила новий трек «Коли ховають молодих», присвячений всім юнакам та юначкам, «чиє життя обірвалося надто рано»

У підписі до треку alyona alyona розповіла, що якось до неї звернувся режисер Руслан Горовий. Він запропонував їй написати трек присвячений пам’яті 15-річного Данила Дідіка, який став жертвою теракту під час Маршу єдності у Харкові, в лютому 2015 року. Про це пише Громадське.

«Дізнавшись більше про його історію, я пригадала, як багато в своєму житті бачила утрат та поховань. І найболючіші серед них — похорони молоді. Трек «Коли ховають молодих» — це «ода пам’яті» всім юнакам та юначкам, чиї смерті мені довелося пережити та про які мені довелося дізнатися» — написала виконавиця.

«Ця пісня — згадка про всіх, чиє життя обірвалося надто рано», — додала вона.

«Ця пісня — згадка про всіх, чиє життя обірвалося надто рано», — додала вона.

Надаємо, 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові під час проведення урочистої ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. У результаті теракту загинули четверо і поранено дев’ятеро людей.

Внаслідок вибуху на місці загинули харківський активіст Євромайдану Ігор Толмачов, підполковник міліції Вадим Рибальченко. Наступного дня помер 15-річний Данило Дідік, що внаслідок вибуху отримав тяжку черепно-мозкову травму і впав у кому.

24 лютого помер ще один поранений внаслідок вибуху — 18-річний студент Харківської Академії міського господарства Микола Мельничук.

26 лютого 2015 року співробітники СБУ за підозрою у вчиненні теракту затримали трьох жителів Харківщини – Володимира Дворникова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова. Усім трьом оголосили підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю). 22 квітня 2015 року обвинувальний акт доправили до Фрунзенського районного суду Харкова. Обвинувачені своєї провини не визнали.

28 грудня 2019 року Фрунзенський районний суд Харкова оголосив вирок трьом обвинуваченим — довічне ув’язнення з конфіскацією майна. І тут же звільнив з-під варти під особисте зобов’язання для участі в обміні полонених між Україною і самопроголошеними «Л/ДНР». Відтак на сьогодні усі троє перебувають на непідконтрольній Україні території Донбасу.

Альона Савраненко (alyona alyona) була вихователькою в дитячому садку в місті Баришівка Київської області. 17 жовтня 2018 року alyona alyona опублікувала свій перший кліп «Рибки», який зібрав 180 тисяч переглядів менш ніж за добу.

 

Telegram Channel