Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Устилузі продавців підсніжниками і конваліями каратимуть

Бережіть природу!

Устилузька ОТГ

В Устилузі продавців підсніжниками і конваліями каратимуть

Реалізація червонокнижних видів рослин, а також конвалії звичайної відбувається на місцевих ринках та поза їх межами

Устилузька міська рада повідомила мешканців громади, що у весняний період триває торгівля ранньоквітучими об’ктами рослинного світу, в тому числі рослин занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення: підсніжник білосніжний (звичайний), білоцвіт весняний, шафран  Гейфелів, черемша (цибуля ведмежа), конвалія звичайна. Збирання даних видів рослин призводить до знищення їх популяцій. 

Торгівля рослинами, занесеними до Червоної книги України, дикорослими рослинами, заборонена відповідно до абзацу 5 пункту 41 Правил торгівлі на ринках (наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної податкової адміністрації України, Державного комітету стандартизації метрології та сертифікації України від 26.02.2002 №57/188/84/105, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 22.03.2002 за №288/6576).

Збирання даних видів рослин призводить до знищення їх популяцій. 

Щодо заборони торгівлі лікарськими і декоративними видами рослин, зібраних в порядку загального використання природних рослинних ресурсів  (конвалія звичайна), зазначено у частині 4 статті 9 Закону України «Про рослинний світ».

Відповідальність за вказані правопорушення, передбачена частинами 1, 2 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу).

Джерело: Устилузька ОТГ
Telegram Channel