Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Нововолинські депутати голосуватимуть… планшетами

У міській раді кажуть, що нова система позитивно вплине на продуктивність роботи депутатів.

novovolynsk-rada.gov.ua

Нововолинські депутати голосуватимуть… планшетами

Попередня електронна система голосування вийшла з ладу

У Нововолинській міській раді – новація. На черговому засіданні сесії, яке відбудеться 27 лютого, депутати голосуватимуть вже по-новому: позицію «за», «проти», «утримався» визначатимуть не шляхом підняття рук чи натисканням кнопки на пульті, як це було раніше, а легким дотиком до монітора планшета.

Тобто, голосуватимуть з допомогою планшетних комп’ютерів, які вже протестували працівники компанії-постачальника зі столиці, а разом з тим і провели своєрідне навчання.

Система коштує 100 тисяч гривень, і ще 120 тисяч - програмне забезпечення. 

Реєстрація кожного депутата відбувається шляхом введення персонального логіна та пароля. Фахівці запевняють, що система надійно захищена від стороннього втручання, вона не під’єднана до Інтернет-мережі. Ці зміни міські обранці обговорили напередодні під час дня депутата, з’ясувавши всі нюанси.

До слова, попередня електронна система голосування вийшла з ладу. У міській раді кажуть, що це позитивно вплине на продуктивність роботи депутатського корпусу і дасть можливість зекономити папір, оскільки на ньому друкували проекти рішень. Система коштує 100 тисяч гривень, і ще 120 тисяч - програмне забезпечення.

Роксолана Вишневич


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel