Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Футбольний трилер у Лісабоні: «Шахтар» грає внічию 3:3 з «Бенфікою» і виходить в 1/8 Ліги Європи! (відео)

А таки ж молодці!

Фото: football24.ua

Футбольний трилер у Лісабоні: «Шахтар» грає внічию 3:3 з «Бенфікою» і виходить в 1/8 Ліги Європи! (відео)

«Гірникам» доводилося постійно наздоганяти суперника – і вони впоралися!

«Бенфіка» (Лісабон, Португалія) – «Шахтар» (Донецьк, Україна)  3:3 (1:0 – Піцці, 9 хв.; 1:1 – Рубен Діаш, 12 хв. (у власні ворота); 2:1 – Рубен Діаш, 36 хв.; 3:1 – Рафаел Сілва, 47 хв.; 3:2 – Тарас Степаненко, 49 хв.; 3:3 – Алан Патрік, 71 хв.)

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Другий матч (перша гра – 1:2 ). 27 лютого 2020 року. Лісабон. «Ештадіу да Луш». Головний суддя Бйорн Кейперс (Нідерланди).

«Бенфіка» та «Шахтар» видали справжнісінький трилер на «Ештадіу да Луш» у Лісабоні!

«Бенфіка» та «Шахтар» видали справжнісінький трилер на «Ештадіу да Луш» у Лісабоні!

Після поразки 1:2 у Харкові, португальці на своєму полі конче мали забивати. І їм це вдалося вже в дебюті поєдинку. На дев'ятій хвилині зустрічі Піцці (який тиждень тому забив єдиний гол «Бенфіки» – з пенальті) хитро поклав м'яч у самісінький дальній кут воріт Андрія Пятова.

За рахунку 1:0 в 1/8 потенційно вирушали вже португальці. Проте свято на лісабонській вулиці тривало якихось три хвилини. Додо прострілював на Жуніора Мораєса, який перебував в оточенні двох суперників. І саме від одного із них – Рубена Діаша – м'яч влетів у ворота «орлів».

Рахунок 1:1 був уже на користь «Шахтарю». Щоправда, ще до перерви Рубен Діаш реабілітувався й вивів португальський клуб уперед – після розіграшу кутового встановивши «дзеркальний» рахунок 2:1.

А ось в дебюті другого тайму португальці збільшили свою перевагу до двох м'ячів – після жахливої помилки захисту «гірників» відзначився Рафаел Сілва.

На щастя, «Шахтарю» вдалося за якихось дві хвилини знову повернути ситуацію на свою користь. Крутезно зіграв Тарас Степаненко, який після подачі кутового вбивчим ударом головою змінив рахунок на прийнятні для свого клубу 3:2. 

Звісно, «Бенфіка» щосили прагнула забити четвертого – який виводив її в 1/8. Натомість одержала у власні ворота третього від Алана Патріка. Та ще й якого – бразилець пробив з відскоком від землі мало не у самісіньку дев'ятку!

3:3 – і португальці мали забивати аж двічі. Але дзуськи! «Шахтар» серед 16-ти найкращих клубів Ліги Європи! 

Дивимося огляд матчу:

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel