Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Туреччина у відповідь на атаку літаків РФ: «Росія буде розчленована»

Главком.

Авіаудари завдано по колонах турецьких військ.

Туреччина у відповідь на атаку літаків РФ: «Росія буде розчленована»

Щонайменше 33 турецьких військових загинули в сирійській провінції Ідліб в результаті авіаударів армії президента Сирії Башара Асада

Про це йдеться у заяві турецької влади, яку оприлюднило державне агентство Anadolu. Повідомляється, що під авіаудари потрапили дві колони турецьких військ, у Twitter з'являються відео наслідків ударів. За попередніми даними, в авіаударах брали участь і сирійські, і російські літаки. Повітряний удар відбувся після того, як російська делегація провела два дні в Анкарі для переговорів з турецькими посадовими особами щодо ситуації в Ідлібі. Сирійські сили, підтримувані Росією, намагаються відбити Ідліб у повстанців, яких підтримують турецькі військові.

За попередніми даними, в авіаударах брали участь і сирійські, і російські літаки.

У відповідь на атаку турецька влада заявила, що «веде вогонь по всіх відомих цілях режиму Башара Асада в Сирії за допомогою своїх повітряних і наземних засобів підтримки вогню».

Повідомляється також, що Туреччина більше не буде стримувати на кордоні сирійських біженців, які намагаються потрапити до Європи, через загострення ситуації в Ідлібі. Як повідомляє «Європейська правда», про це заявив високопоставлений турецький чиновник в коментарі Reuters. «Ми вирішили, по суті, негайно, перестати зупиняти сирійських біженців, які намагаються дістатися до Європи по суші або по морю. Всі біженці, включаючи сирійців, тепер можуть в'їжджати до Європейського Союзу», - сказав чиновник, який побажав залишитися неназваним.

Туреччина більше не буде стримувати на кордоні сирійських біженців, які намагаються потрапити до Європи, через загострення ситуації в Ідлібі.

Крім цього, турецькі ЗМІ сповнені жорсткої антиросійської риторики, біля генконсульства Росії зібрався стихійний мітинг.

Політолог Олексій Голобуцький пише, що коментатор турецького телеканалу A Haber заявив:
- Ми воювали з Росією 16 раз в минулому, ми знову будемо воювати.
- Наша помста буде дуже жахливою.
- У Росії 25 мільйонів мусульман, Росія буде розчленована зсередини.

Ми воювали з Росією 16 раз в минулому, ми знову будемо воювати.

Турки вийшли на вулиці міст з вимогами завдати жорсткого удару у відповідь по росіянах.

Джерело: ЄП.
Telegram Channel