Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Влада оголошує патріотів ворогами України – Іванна Климпуш-Цинцадзе

«Заміть того, щоб боротися з ворогом, наша влада вирішила, що потрібно боротися внутрішньо з патріотами і державниками».

ЄС.

Влада оголошує патріотів ворогами України – Іванна Климпуш-Цинцадзе

Розслідування справ проти п’ятого Президента України Петра Порошенка – це політичне замовлення нової влади, яка намагається оголосити його ворогом українців

Про це сказала депутат фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі журналістам під Державним бюро розслідувань, де відбувається акція проти політичних репресій та на підтримку п’ятого Президента України Петра Порошенка.

Петро Порошенко прийшов до ДБР із хорошою звісткою про те, що Шевченківський районний суд скасував постанову про його силовий привід і про дії конкретної слідчої, яка хотіла його сьогодні бачити, але як виявилося вона сьогодні у відпустці.

«Я вдячна, що сьогодні багато людей прийшло до так званого Державного бюро розслідувань, а насправді бюро розслідувань якихось політичних замовлень, щоб підтримати і «Європейську Солідарність» і п’ятого Президента України Петра Порошенка», – зазначила вона.

За словами депутатки, Петро Порошенко прийшов до ДБР із хорошою звісткою про те, що Шевченківський районний суд скасував постанову про його силовий привід і про дії конкретної слідчої, яка хотіла його сьогодні бачити, але як виявилося вона сьогодні у відпустці.

«Це все говорить виключно про фарс і про картинку, яку намагаються створити для оголошення Петра Порошенка ворогом для українців», – заявила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Це те, що сьогодні робить влада, і це те, що сьогодні відбувається тут на замовлення влади», – додала депутатка.

Вона висловила сподівання, що Петру Порошенку і його адвокатам зараз вдасться передати в ДБР документи Шевченківського суду.

«Ми маємо всі усвідомлювати те, що ці політичні переслідування, це політичне замовлення проти п’ятого Президента України руйнує державу зсередини, нищить державні інституції, нищить нашу спроможність опиратися ворогу, який не розслабляється і точно продовжуватиме далі атакувати Україну»

«Ми маємо всі усвідомлювати те, що ці політичні переслідування, це політичне замовлення проти п’ятого Президента України руйнує державу зсередини, нищить державні інституції, нищить нашу спроможність опиратися ворогу, який не розслабляється і точно продовжуватиме далі атакувати Україну», – наголосила голова комітету.

Іванна Климпуш-Цинцадзе підкреслила: «Заміть того, щоб боротися з ворогом, наша влада вирішила, що потрібно боротися внутрішньо з патріотами і державниками».

Вона зауважила, що люди в регіонах також чудово розуміють, що ці переслідування Петра Порошенка є політичним замовленням влади. «Вони проводять паралелі з тим, як це відбувалося під час Януковича, коли так само переслідували окремих політиків», – сказала представниця «Європейської Солідарності».

Мені б хотілося, щоб зараз партії меншості і опозиційна партія «Батьківщина», яка вже себе оголосила опозиційною, також зараз підняла голос проти політичних переслідувань в Україні.

«Хочу нагадати, що тоді інші політичні сили ставали поруч із тими, кого переслідували. Разом з Юрієм Луценком, разом з Юлією Тимошенко. Мені б хотілося, щоб зараз партії меншості і опозиційна партія «Батьківщина», яка вже себе оголосила опозиційною, також зараз підняла голос проти політичних переслідувань в Україні. Тому що це, насамперед, нищить ту нашу відмінність від Російської Федерації, якою ми так пишаємося, нашу демократичність, справжність, гідність, націленість на відбудову реального верховенства права в Україні і рух до європейської спільноти», – зауважила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel