Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Відкрили першу в Україні інклюзивну кухню

На інклюзивній кухні працюють молоді люди віком від 18 до 35 років.

Укрінформ

Відкрили першу в Україні інклюзивну кухню

У Чернівцях можна побачити, як люди з інвалідністю виготовляють корисну продукцію та придбати її

«Працюючи та маючи дружні стосунки з молодими людьми, які мають інвалідність, ми зрозуміли, що є потреба у їх соціалізації та навчанні тих навичок, які знадобляться їм в подальшому житті. Готування було однією із наших улюблених справ. Ми весело проводили час, експериментували, вигадували щось, навчалися. Починали готувати прості страви. Спочатку це була печена картопля чи деруни», - розповіла організаторка кухні Валерія Мартинюк.

Вона працює з молодими людьми, які мають інтелектуальні та фізичні порушення. Дівчина організувала збір коштів на обладнання для соціального підприємства «Кранчі з любов'ю». Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На інклюзивній кухні працюють молоді люди віком від 18 до 35 років. Разом вони навчаються готувати, вивчають нові процеси. Кожному з них пропонують навчитися командній роботі, працювати під керівництвом шеф-кухаря, зрозуміти, як працює складна виробнича техніка, наприклад, слайсер чи конвекційна піч.

На інклюзивній кухні працюють молоді люди віком від 18 до 35 років.

«Навчившись, вони можуть іти далі, оскільки вже мають навички, які будуть необхідні їм для працевлаштування. Робота - це дуже важливий момент в житті людини, який допомагає їй бути реалізованою і потрібною суспільству», - каже авторка проекту.

За її словами, на інклюзивній кухні готують здорову та корисну їжу. «Все, що ми робимо – робимо з любов'ю. Кранчі – це щось хрустке, що можна їсти на сніданок, або чим можна смачно перекусити. Виготовляємо сухофрукти, фріпси, гранолу, пастилу, джеми. Словом, все, що корисне, не містить цукру і легко готується», - додала організаторка.

У день відкриття кухні організували святковий ярмарок, де можна було продегустувати корисну їжу.

Telegram Channel