Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Суд відправив до психлікарні капрала, який відкрив стрілянину в метро

Під час амбулаторного огляду психіатричний стан Кобцева визнаний "неоднозначним".

depo.ua

Суд відправив до психлікарні капрала, який відкрив стрілянину в метро

Під час розслідування виникла необхідність визначити психічний стан 22-річного підозрюваного капрала поліції Андрія Кобцева

 Про це йдеться в ухвалі Московського районного суду Харкова. Прокурор 9 січня 2020 року призначив амбулаторну судово-психіатричну експертизу підозрюваного та залучив експерта «Обласної клінічної психіатричної лікарні № 3». Згідно висновку судово-психіатричного експертизи від 20 січня, для визначення психічного стану підекспертного і вирішення всіх питань необхідно динамічне спостереження і обстеження. Постановою слідчого від 17 лютого була призначена стаціонарна експертиза, проведення якої доручено експертам відділення №18 Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Обласна клінічна психіатрична лікарня №3».

У зв`язку із цим слідчий звернувся до суду із клопотанням про направлення підозрюваного до лікарні. Прокурор клопотання підтримав та просив суд його задовольнити.

Чоловік виявляє підозрілість, вважає себе «не зовсім психічно здоровим», має скарги на безсоння, параною.

Захисник підозрюваного виступила проти задоволення клопотання та заявила, що воно є необґрунтованим - сторона захисту самостійно зверталася до лікарських установ та отримала консультативний висновок про стан здоров`я Кобцева, згідно якого наявні у нього розлади є поширеними та не потребують стаціонарного втручання. Підозрюваний підтримав позицію захисника.

Однак суд встановив, що під час амбулаторного огляду психіатричний стан Кобцева визнаний «неоднозначним», чоловік виявляє підозрілість, вважає себе «не зовсім психічно здоровим», має скарги на безсоння, параною.

Суд задовольнив клопотання слідчого та направив підозрюваного до психіатричної лікарні для проведення експертизи на термін до двох місяців.

Як повідомляв Depo.Харків, вночі 12 листопада 2019 року працівник поліції метрополітену, 22-річний капрал повідомив, що начебто побачив на станції метро «Наукова» сторонніх осіб і йому потрібна допомога. На місце виїхав наряд патрульної поліції «ТОР» та керівники сектору відділу поліції в метрополітені. Поліцейський замкнувся в кімнаті на станції та поводив себе неадекватно. Він відчинив двері після спілкування з іншими працівниками поліції та направився до балкону. А потім здійснив декілька пострілів із табельнорї вогнепальної зброї  у бік колег та був затриманий.

Поліцейському оголошено підозру за фактом замаху на вбивство працівників правоохоронних органів (ст. 348 КК України). Московський районний суд Харкова арештував Кобцева, передає Depo.Харків

До речі, у серпні 2019 року Кобцев був нагороджений медаллю «За сумлінну службу» III ступеня. 

 

Telegram Channel