Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Нідерландах сьогодні розпочинається судовий процес у справі про катастрофу MH17

Засідання відбуватимуться в юридичному комплексі неподалік від аеропорту «Схіпгол».

Гордон.

У Нідерландах сьогодні розпочинається судовий процес у справі про катастрофу MH17

За п'ять із половиною років після аварії на Донбасі літака Boeing 777 рейсу MH17, унаслідок чого загинуло 298 осіб, у Нідерландах розпочинається кримінальний процес проти ймовірних винуватців злочину. Слухання будуть відкритими

Авіалайнер летів з Амстердама в Куала-Лумпур рейсом MH17, який було збито 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області. Підготовка до суду тривала більше ніж п'ять років. Трансляцію вестимуть із зали засідань голландською та англійською мовами, її можна дивитися на сайті courtmh17.com.
Засідання відбуватимуться в юридичному комплексі неподалік від аеропорту «Схіпгол». У суді є докази щодо чотирьох обвинувачених – трьох росіян та одного громадянина України. Їх обвинувачують у тому, що вони доправили зенітно-ракетний комплекс «Бук», із якого було збито літак, із Росії в Донецьку область, а потім намагалися приховати сліди злочину.

Голова фонду MH17 Disaster Foundation Піт Плюг вважає, що судовий процес проти чотирьох підозрюваних у аварії рейсу MH17 може тривати чотири – п'ять років, після нього може розпочатися ще один процес, щоб притягнути до відповідальності керівництво Росії.

Телеканал NOS із посиланням на наявні в його розпорядженні документи повідомляв, що свідками у справі проходить 13 осіб, особи 12 з них засекречено. Обвинувачені у справі про катастрофу рейсу MH17 не планують з'являтися на судовому процесі, заявила адвокатка одного з обвинувачених Олена Кутіна. За її словами, прибудуть у суд тільки юристи кожної зі сторін, а самих фігурантів не буде.
Голова фонду MH17 Disaster Foundation Піт Плюг вважає, що судовий процес проти чотирьох підозрюваних у аварії рейсу MH17 може тривати чотири – п'ять років, після нього може розпочатися ще один процес, щоб притягнути до відповідальності керівництво Росії. Рішення в цьому суді можуть ухвалити за 10–15 років.

Згідно з висновками JIT, рейс MH17 було збито з комплексу «Бук» із території, підконтрольної проросійським бойовикам. Після аварії літака знаряддя повернули у РФ. 24 травня 2018 року слідчі уточнили, що «Бук» прибув на Донбас із Курської області. Група відновила маршрут, яким перевозили установку. У травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно обвинуватили Росію в аварії рейсу MH17.
 

Джерело: Гордон.
Telegram Channel