Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У МЗС пояснили, як українцям повернутися з Польщі

Поляки запевнили про лояльне ставлення до українців щодо порушення ними міграційних правил країни

День

У МЗС пояснили, як українцям повернутися з Польщі

Перш за все потрібно добратися до пунктів пропуску для автосполучення, що наразі працюють цілодобово

Міністерство закордонних справ України роз'яснило, що робити громадянам України, яким потрібно повернутися з Польщі після введення карантинних заходів через коронавірус. Про це повідомляє прес-служба відомства, передає видання День.

Перш за все потрібно добратися до пунктів пропуску для автомобільного сполучення, що наразі працюють у цілодобовому режимі: «Ягодин-авто» (з польської сторони - «Дорохуськ»), «Рава-Руська» («Хребенне»), «Краківець» («Корчова»). Там працюють українські консули.

Зверніть увагу, що міське сполучення в Польщі обмежено. Зараз опрацьовується можливість введення додаткових рейсів міжнародного сполучення на маршрутах Варшава - кордон.

Польська сторона запевнила про лояльне ставлення до наших громадян в питанні порушення ними міграційних правил країни, у випадку завершення терміну дії дозвільних документів на перебування.

Переконайтеся, що ви звернулися до посольства чи консульства у Польщі електронною поштою чи за телефоном гарячої лінії на їхній офіційній сторінці (https://bit.ly/33ucZ3u). Також можна звернутися на сторінках посольства і консульств у соцмережах.

Повідомте ваші ім’я та прізвище, місце перебування та готовність до повернення в Україну. Зверніть увагу, що наразі телефонні лінії перевантажені, тому оптимальний варіант - надіслати електронного листа з вашими даними. Також ви можете зареєструватися у системі ДРУГ (https://friend.mfa.gov.ua/). Переконайтеся, що ви звернулися до посольства чи консульства у Польщі електронною поштою чи за телефоном гарячої лінії на їхній офіційній сторінці (https://bit.ly/33ucZ3u). Також можна звернутися на сторінках посольства і консульств у соцмережах.

Telegram Channel