Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Влада Любешівщини: заради власної безпеки доведеться потерпіти таку незручність

Волинь-нова

Влада Любешівщини: заради власної безпеки доведеться потерпіти таку незручність

З метою попередження розповсюдження захворюваності  та запобігання поширенню на території Любешівського району  коронавірусу і на виконання відповідних документів уряду та місцевої влади  з 17 березня 2020 року до закінчення карантину тимчасово призупинено роботу КП «Любешівський ринок»

 Верховна Рада України 17 березня 2020 року ухвалила проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)». У документі йдеться про введення штрафів для порушників карантинного режиму. Каратимуть не лише посадових осіб та підприємців, а й інших громадян, які порушують законодавство. Згідно із законом, порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм каратиметься накладенням штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів (17 – 34 тис. грн), на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 до 170 тис. грн).

У документі йдеться про введення штрафів для порушників карантинного режиму.

Окрім того, з 17 березня 2020 року до закінчення карантину тимчасово зупиняється роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих на території Любешівської селищної ради:

- музеїв, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;

- спортивних, тренажерних залів, спортивних майданчиків та стадіонів;

- усіх закладів торгівлі, крім продуктових, аптек та закладів торгівлі товарами побутової хімії;

- торговельно-розважальних центрів та нічних клубів;

- ринків, ярмарків та інших місць масової торгівлі;

- ресторанів, закладів громадського харчування (крім роботи з доставки їжі), барів, клубів, кафе, дискотек, пабів в тому числі закладів харчування на автозаправних станціях;

- закладів побутового обслуговування, а саме салонів краси, саун та лазень, косметологічних кабінетів, кабінетів масажів, перукарень, салонів та інше;

- приватних стоматологічних кабінетів;

 «Про подальші карантинні заходи Любешівська селищна рада інформуватиме додатково», – йдеться на сайті Любешівської ОТГ.

Telegram Channel