Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Боратинська бібліотека пропонує читачам літературу про віруси та епідемії

«Очі темряви» – розповідь про біологічну зброю – вірус «Ухань-400» цьогоріч б’є рекорди продаж.

Бібліотека-філія с. Боратин

Боратинська бібліотека пропонує читачам літературу про віруси та епідемії

Через поширення вірусу COVID-19 у світі збільшився попит на художню літературу про епідемії

Бібліотека вирішила нагадати читачам про відомі книги на тему епідемій та пандемій
«Чума» Альбера Камю
Загублене в пустелі алжирське містечко, яке несподівано охопила страшна епідемія, – приклад того, що можна звикнути до всього. До чуми, повної ізольованості від світу внаслідок карантину, майже фізичної присутності смерті на вулицях. Більше за те: через деякий час речі, що колись вважалися нормальними, починають сприйматися як неприродне.

 

 «Протистояння» Стівена Кінга
Ця історія починається з аварії, що забрала життя молодої сім'ї. Але навряд чи доля була б до них прихильною, адже те, від чого вони так відчайдушно втікали, вже почало свій смертоносний шлях із лабораторії. Це пацієнт, в чиєму організмі живе жахливий вірус, здатний знищити більшу частину населення земної кулі лише за пару тижнів... Але навіть коли все навколо охоплено страшною хворобою, у світі залишається місце для боротьби добра та зла.

 

 «Очі темряви» Діна Кунца.
Науково-фантастичний трилер «Очі темряви» Кунца розповідає про вірус «Ухань-400» – біологічну зброю, яку створив Китай, щоб знищити населення.
Головний герой книги – хлопчик Денні – має імунітет до вірусу. Його схопили під час походу зі скаутами і ув’язнили для проведення медичних дослідів.
Нагадаємо, спалах коронавірусу 2019-nCoV бере свій початок в китайському місті Ухань, проте ніякого зв’язку між романом та епідемією не встановлено, адже свій трилер Кунц написав у 1981, а ім’я вірусу на «Ухань-400» змінив у 1989.
Книга Кунца зайняла третє місце у рейтингу Amazon, а продаж електронних примірників зріс на 3000%.

«Декамерон» Джованні Бокаччо
Джованні Боккаччо (1313-1375) - один з основоположників європейської літератури епохи Відродження. В дане видання включено найбільш відомий твір Боккаччо - «Декамерон». Молоді люди, рятуючись від лютуючої у Флоренції чуми, їдуть в заміський маєток. Книга складається з новел, розказаних ними протягом десяти днів.

Свій трилер Кунц написав у 1981, а ім’я вірусу на «Ухань-400» змінив у 1989. Книга Кунца зайняла третє місце у рейтингу Amazon, а продаж електронних примірників зріс на 3000%.

 

 «Кохання під час холери» Ґабріель Ґарсія Маркес
Колись головна героїня роману Ферміна Даса знехтувала юнацькою любов’ю Флорентіно Аріси і стала дружиною поважного доктора. Але Флорентіно чекає свого часу — цілих 54 роки… Здається, у нього вже зовсім не залишилося часу, і все ж він домагається свого — і двоє літніх людей, які окремо прожили свої повноцінні життя, нарешті все ж з’єднується. Вони вирушають у круїз на кораблі, що належить Арісі, а щоб уникнути зайвих зупинок для митних перевірок і пересудів, вивішують прапор, який означає, що на судні — хвороба. Однак з таким прапором їх не пускають ні до одного порту. І вони пливуть і пливуть…

«Розмальована вуаль» Вільям Сомерсет Моем
Швидкоплинний роман з харизматичним Чарлі закінчиться з першим складним випробуванням, і Кітті вирушить з нелюбим чоловіком до Мей-тан-фу, де вирує холера. Попереду – смертельна небезпека. І непевний шлях до світу, повного барв і нових сенсів, світу, що так довго ховався від неї за розмальованою вуаллю ілюзій…

 

 «Книга Судного дня» Конні Вілліс
У фантастичному романі «Книга Судного дня» Конні Вілліс студентку Ківрін нашпиговують усіма можливими знаннями про середньовіччя, щепленнями та відправляють у дослідницьку експедицію в Англію часів тої самої чуми. Від чуми дівчина й справді не помре (вакцина добре працює), але сильно промерзне й переживе важке сумнівне лікування в далекій епосі.

«Сліпота» Самараго Жозе
Жозе Сарамаго створює навколо теми загадкової епідемії притчу. В містечку з його книжки люди раптово починають втрачати зір, і лікарі безсилі тут допомогти. Рештки незаражених зрячих панікують і намагаються організувати суворий карантин, який більше нагадує гетто. А страх спонукає їх поводитися зі сліпцями як зі злочинцями. Поза іншим книжка гарно показує і почуття прихильників етнічних чисток, і українських панікерів, які намагались перекрити шлях пасажирам літака з Уханя.

Джерело: Бібліотека-філія с. Боратин
Telegram Channel