Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У луцькій церкві, замість заклику обмежити контактування з людьми, видають... захисні маски

Волинь-нова

У луцькій церкві, замість заклику обмежити контактування з людьми, видають... захисні маски

Віряни Свято-Миколаївської громади Луцька УПЦ (МП) пошили медичні маски для своїх прихожан

Віряни Свято-Миколаївської парафії Луцька долучилися до активної участі в заходах із протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 та пошили 200 медичних масок для літніх прихожан храму.

 

 Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив настоятель парафії прот. Валентин Марчук.

Священнослужитель зазначив, що ці маски, а також у разі потреби антисептик будуть передані людям похилого віку та роздаватимуться потребуючим вірянам парафії.

На приході планується створення волонтерської групи, яка буде опікуватися забезпеченням предметами першої необхідності і продуктами харчування людей похилого віку.

Також о. Валентин наголосив, що на приході планується створення волонтерської групи, яка буде опікуватися забезпеченням предметами першої необхідності і продуктами харчування людей похилого віку, а також перевезенням власним транспортом медичних працівників до місця їх роботи і додому.

До слова, віряни Свято-Миколаївської громади також зібрали кошти на потреби інфекційної лікарні.

Нагадаємо, 23 березня клірики Волинської єпархії провели автомобільний хресний хід у зв’язку з епідемією коронавірусу.

 

Нагадаємо, 24 березня, в приміщенні обласної ради за участю заступника голови облдержадміністрації Світлана Мишковець відбулася зустрічі представників влади, правоохоронних органів та робочої групи Волинської Ради Церков, де від волинських священників вимагають дотримання норм карантину.

«У храмах і надалі збираються великі натовпи людей, у тому числі з дітьми. А це — загроза життю і здоровю цих громадян, адже ми не можемо знати, хвора чи здорова людина прийшла до храму, — наголосив Віталій Тортина. — Відтак, якщо немає розуміння щодо дотримання карантинних норм, то є відповідальність за їх порушення». Він також наголосив, що мета правоохоронних органів полягає не в тому, щоб обмежити діяльність релігійних громад, а в першу чергу — гарантувати безпеку громадян.

Також священникам наголосили, якщо будуть факти порушення цієї постанови, то винні будуть притягнуті до відповідальності. 

Telegram Channel