Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Тести на COVID-19 проводитимуть на дому

Бережіть себе і своїх рідних!

ЛМР

Тести на COVID-19 проводитимуть на дому

Про це заступник міністра охорони здоров'я та головний санітарний лікар Віктор Ляшко сказав на брифінгу

При центральних районних лікарнях створять мобільні бригади, які будуть складатися з водія і медичних працівників, вони приїжджатимуть до людей з підозрою на корона вірусну інфекцію додому для забору зразків на проведення досліджень у вірусологічній лабораторії.  Ляшко зазначив, що це зменшить мобільність людей, які мають симптоми коронавірусного захворювання, зніме необхідність відвідувати чи сімейного лікаря, чи інші заклади охорони здоров'я для того, щоб здати аналіз.

Під час брифінгу також стало відомо, що в Україні найчастіше на коронавірус COVID-19 хворіють люди від 30 до 49 років.

В Україні на коронавірусну інфекцію COVID-19 захворіло вже 218 людей. З них 5 летальних випадків, 4 - одужали.

– Якщо ми подивимося за віковою розбивкою, то найбільше у нас страждають люди від 30 до 49 років – майже 38% від усіх захворілих. Від 18 до 29 років – 17%, 50-65 років – 30% захворілих і 65+ – 6% недужих. Тобто, ми бачимо, що серед усіх, хто хворіє, вікова група від 18 до 49 років – це майже 50%. Це свідчить про те, що старша вікова група все ж таки прислуховується до порад МОЗ, уряду, виконує карантинні заходи і обмежує свою мобільність. Люди від 18 до 49 років ще зневажливо ставляться до загрозливої ситуації, яка нависла над усім світом, у тому числі, над Україною», – зазначив Віктор Ляшко.

Він ще раз закликав всіх українців самоізолюватися та обмежити свою мобільність. Нагадаємо, в Україні на коронавірусну інфекцію COVID-19 захворіло вже 218 людей. З них 5 летальних випадків, 4 - одужали.

Втім, голова Комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО, директор Інституту біохімії імені Палладіна Сергій Комісаренко висловив думку, що офіційна статистика у 8−10 разів менша за те, що є насправді. Тому навряд чи реальними є дані про те, що на Волині є всього два випадки корона вірусної інфекції.

Telegram Channel