Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Герасимов: захист та підтримка лікарів – це завдання номер один

«Владі треба прийняти рішення: вони підтримують одного відомого олігарха з банком – чи вони підтримують країну».

ЄС.

Герасимов: захист та підтримка лікарів – це завдання номер один

Захист і підтримка лікарів наразі є ключовим завданням для всіх – про це заявив співголова фракції «Європейської Солідарності» Артур Герасимов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера»

«У команди Петра Порошенка є конкретний план дій з чотирьох кроків. І перш за все – це захист лікарів. Ключове сьогодні – це захист лікарів в прямому сенсі цього слова. В них мають бути окуляри, маски, захисні костюми. На сьогодні цього немає. Згодом ми можемо переходити до соціального і фінансового захисту лікарів», – зауважив співголова фракції.

І тут владі треба прийняти рішення: вони підтримують одного відомого олігарха з банком – чи вони підтримують країну

«Наступне – це захист, навіть порятунок людей. І не тільки медичний. Зараз треба купувати ШВЛ, купувати пульсктсметри. А маски і антисептики сьогодні мають роздаватися безкоштовно, як роблять в деяких інших країнах під час вірусу. А ми тільки чуємо про 10 мільйонів масок від прем’єр-міністра», – підкреслив політик.

«Наступне невідкладне питання сьогодні – це економічний захист людей. Дослідження показують, що у людей лише на місяць є гроші. І тут ми маємо все зробити, аби запобігти безробіттю і підтримати тих, хто втратить роботу. Крім того, держрезерв має терміново закупати продовольство, тому що треба буде підтримувати незахищені верстви населення продуктами харчування», – зауважив народний депутат.

Дослідження показують, що у людей лише на місяць є гроші.

«Не менш важливе питання – це захист економіки. І тут співпраця з МВФ вкрай надважлива, адже тільки там сьогодні, на жаль, ми можемо отримати дешеві гроші. Навіть не дешеві, а єдино можливі. І тут владі треба прийняти рішення: вони підтримують одного відомого олігарха з банком – чи вони підтримують країну», – наголосив Артур Герасимов.

«Ми маємо підтримати місцеве самоврядування, тому що вони теж сьогодні на передовій», – сказав Герасимов. Він підкреслив, що політичні рішення для порятунку країни і коронавірусу і його наслідків мають прийматися протягом 24 годин, а не тижнями.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel