Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У США через пандемію виник дефіцит золота

Зазвичай у разі нестачі ділові люди в США поповнювали запаси золота в Лондоні.

Юлія Березовська\Прес-центр НБУ

У США через пандемію виник дефіцит золота

Керівництво банків Волл-стріт звернулося за допомогою до Королівського канадського монетного двору

Через пандемію коронавірусу у США виник дефіцит золотих злитків і монет у вільному продажу. Про це пише газета The Wall Street Journal,повідомляє LB.ua.

За даними видання, дилери розпродали всі запаси дорогоцінного металу і навіть почали закриватися. Швейцарський банк Credit Suisse, який відливає золоті злитки з 1856 року, цього тижня закликав охочих придбати їх не турбувати його з цього приводу.

Зазначається, що через нестачу золота банкіри з Волл-стріт звернулися за допомогою до Королівського канадського монетного двору. Його представник Аманда Берньє заявила газеті, що двір зіткнувся зараз «із безпрецедентним рівнем попиту» на золоті злитки. За словами Берньє, Канада не в змозі задовольнити збільшений попит, оскільки частина його співробітників відправлені по домівках через коронавірус.

Дилери розпродали всі запаси дорогоцінного металу і навіть почали закриватися. Швейцарський банк Credit Suisse, який відливає золоті злитки з 1856 року, цього тижня закликав охочих придбати їх не турбувати його з цього приводу. 

Видання пише, що золоті резерви США, які перебувають на військовій базі Форт-Нокс у штаті Кентуккі і у Федеральному резервному банку Нью-Йорка, не призначені для збуту на вільному ринку.

Зазвичай у разі нестачі ділові люди в США поповнювали запаси золота в Лондоні, де станом на листопад 2019 року зберігалося понад 8,2 тис. тонн золота загальною вартістю $387,9 млрд.

Його доставляли в Нью-Йорк партіями в сейфах на пасажирських літаках. Але через пандемію коронавірусу припинені майже всі міжнародні пасажирські перевезення. Це призвело також до припинення видобутку дорогоцінних металів у Перу і Південній Африці.

Нагадаємо, США вийшли на перше місце за кількістю заражених SARS-CoV-2 - понад 104 тисячі випадків. Всього в світі збудник пневмонії COVID-19 виявлено більш ніж у 600 тисяч осіб, від наслідків захворювання померли понад 27 тисяч, одужали понад 133 тисячі. 

Telegram Channel