Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Про що говорив Президент на нараді з Кабміном, Генштабом та РНБО

На нараді також обговорили зміни до Держбюджету.

president.gov.ua

Про що говорив Президент на нараді з Кабміном, Генштабом та РНБО

У неділю Володимир Зеленський зібрав на нараду представників уряду та головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19

Захід відбувався за допомогою засобів зв’язку. У ній взяли участь очільники та представники уряду, правоохоронних органів, Генерального штабу, РНБО.

На нараді обговорили нинішню ситуацію з COVID-19 в Україні та світі й заходи, яких вживає держава для запобігання поширенню коронавірусу, передає УНН з посиланням на пресслужбу Президента.

«Уже другий літак привіз сьогодні засоби для індивідуального захисту, дезінфекції, необхідне медичне обладнання. У виробників шалені черги по речі, необхідні для подолання інфекції. Але для українського уряду вони роблять пріоритет, завдяки чому нам не потрібно чекати на закупівлі тижнями. Наступного тижня ми очікуємо прибуття ще кількох літаків», – поінформував Зеленський.

У кожній аптеці мають бути маски. І не за завищеними в десятки разів цінами, а за нормальними, доступними.

Обговорили також готовність закладів охорони здоров’я до прийняття хворих на коронавірус та облаштування нових об’єктів для обсервації тих, у кого може бути підозра на хворобу. Президент наголосив на необхідності забезпечення населення засобами дезінфекції та захисту.

«У кожній аптеці мають бути маски. І не за завищеними в десятки разів цінами, а за нормальними, доступними. І важливо, щоб були захищені наші медики, адже вони сьогодні фактично на передовій. Мають бути захищені нацгвардійці і обов’язково – наші військові», – наголосив Зеленський.

Telegram Channel