Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Допоможіть своїй країні – залишайтесь вдома». Голова ОДА Погуляйко звернувся до волинян

«Наразі усі ми відповідальні за те, як розгортатиметься ситуація з поширенням коронавірусу»

voladm.gov.ua

«Допоможіть своїй країні – залишайтесь вдома». Голова ОДА Погуляйко звернувся до волинян

Просить людей максимально самоізолюватися і користуватися масками й дезінфекторами

Юрій Погуляйко, голова Волинської ОДА звернувся до волинян за підсумком двох тижнів життя краю на карантині. Текст звернення оприлюднено на сайті ВОДА.

«Завдяки тому, що ми спрацювали на випередження, ситуація в області – контрольована», – запевняє посадовець.

Він також наголошує про відповідальність кожного за поширення хвороби: «Тому я буду вдячний кожному з вас за дотримання правил карантину, за самоізоляцію після поїздки за кордон, за вчасне звернення до лікаря та телефонний дзвінок на гарячу лінію». 

Крім того, голова ОДА підсумував, що робила влада за цей час. 

⏺ Найперше - працюємо над забезпеченням громадян та лікарень засобами захисту. За останні три тижні організовано поставки додаткових захисних масок, апаратів штучної вентиляції легенів, інших приладів, важливих для лікування ускладнень від цього вірусу. І робота триває. В усіх районах організовується великий та середній бізнес, який відгукнувся на заклик допомогти власній країні та області.

«Ми передали у медзаклади області 230 тисячі масок із Державного резерву України, забезпечили експрес-тестами базові лікарні області, забезпечили на перший час захисними костюмами та масками бригади екстреної допомоги. Відсьогодні лабораторні тести щодо виявлення коронавірусної інфекції робитимуть у Луцьку, а не відсилатимуть до Києва», – розповів Погуляйко.

У зверненні йдеться також про таке:

⏺ Усвідомлюємо і вирішуємо транспортні проблеми. Серйозна увага приділяється довезенню до робочих місць лікарів та працівників об’єктів критичної інфраструктури. Завдяки допомозі благодійників, які придбали пальне, представникам місцевих органів влади, які знайшли транспорт, ми налагодили цю роботу.

⏺ Дбаємо про кожного українського громадянина за кордоном. За останні дні МЗС та дипломатичні представництва отримали вдвічі більше дзвінків, ніж за попередні два роки роботи. Лише за останні кілька днів, ми організували 20 автобусів, які через польсько-український кордон перевезли понад 6500 наших громадян. Кожен із них пройшов обов'язкову медичну перевірку та повинен дотримуватись обов’язкової самоізоляції впродовж двох тижнів.

⏺ Ми розуміємо наскільки важливо підтримати найбільш незахищених людей. Пакет економічних стимулів та рішення про додаткові пенсійні виплати, ухвалені Верховною Радою та Кабміном, це лише перший крок. Потрібно постійно аналізувати ситуацію та щодня допомагати вітчизняній економіці, конкретним людям, які вже страждають через пандемію. Ми дуже вдячні бізнесменам, які не просто допомагають забезпечити лікарні усім необхідним, а й підтримують працівників навіть в умовах різкого падіння доходів.

Погуляйко також звертає увагу на вразливість літніх людей і на самогігієну кожного.

Одночасно дякує за самовіддану працю медикам, поліцейським, військовим, прикордонникам, дипломатам, послам, водіям та всім, хто допомагає країні. «Завдяки тому, що ми спрацювали на випередження, ситуація в області – контрольована», – запевняє посадовець.

Telegram Channel