Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Рівненській області встановили, хто придумав і поширив фейк про відповідальність батьків за перебування дітей на вулиці

За таке є покарання: штраф або виправні роботи

rv.npu.gov.ua

У Рівненській області встановили, хто придумав і поширив фейк про відповідальність батьків за перебування дітей на вулиці

25-й дубенчанин сам проаналізував законодавство і оприлюднив висновки

Недостовірна інформація стосувалася притягнення до кримінальної відповідальності батьків за перебування дітей на вулиці. Працівники Управління СБУ в Рівненській області встановили осіб, які розповсюдили у соцмережі такий фейк. Матеріали перевірок скерували до поліції для притягнення порушників до відповідальності, інформує сайт Нацполіції Рівненщини.

25-річний дубенчанин пояснив поліцейським, що інформацію узагальнив особисто, «проаналізувавши» Кодекси та Закони, а потім опублікував на власній сторінці. Проте, чи насправді запровадили таку заборону, — із офіційних джерелах інформації не перевірив.

Таке ж повідомлення поширила на своїй сторінці в соціальні мережі й 43-річна рівнянка. Жінка зізналась, що навіть і не здогадувалась, що за поширення недостовірної інформації, і, як наслідок, панічних настроїв серед громадян, передбачена відповідальність. 25-річний дубенчанин пояснив поліцейським, що інформацію узагальнив особисто, «проаналізувавши» Кодекси та Закони, а потім опублікував на власній сторінці. Проте, чи насправді запровадили таку заборону, — із офіційних джерелах інформації не перевірив.

На двох мешканців області склали адмінпротоколи за статтею 173-1 КУпАП, а матеріали скерували до суду для прийняття рішення. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу або виправних робіт з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.Правоохоронці вкотре закликають громадян не поширювати неправдиву інформацію, а використовувати лише офіційні повідомлення органів влади.

Telegram Channel