Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На колінах повзають і просять зняти санкції – Порошенко жорстко висловився про Росію

«Де розмови Росії про те, що санкції їм не страшні? Ні, на колінах повзають і просять – зніміть санкції».

ЄС.

На колінах повзають і просять зняти санкції – Порошенко жорстко висловився про Росію

Росія намагається скористатися пандемією коронавірусу, щоб скасувати санкції за агресію проти України. Бо санкціі діють, вони ефективні і мають тривати доти, доки ворог не забереться з української землі. Про це заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв‘ю телеканалам «Прямий», «Еспресо» та «5 канал»

«Росія намагається робити свою роботу – вона ставить питання, що під час коронавірусу давайте зупинено або послабимо санкції. Це насправді є підтвердженням, що наша програма застосування санкцій проти РФ за окупацію – ефективна і діє. Де розмови Росії про те, що санкції їм не страшні? Ні, на колінах повзають і просять – зніміть санкції», – зауважив Порошенко. 

«А ще на додаток, коли російська нафта зараз коштує 16 доларів замість 120, в Росії фізично не залишається грошей», – зазначив Петро Порошенко. 

«А ще на додаток, коли російська нафта зараз коштує 16 доларів замість 120, в Росії фізично не залишається грошей».

Він наголосив, що питання Донбасу і Криму попри намагання Росії не відійшло на другий план, адже санкції США і ЕС продовжені. «Це є результатом нашої роботи. І Росії сказали рішуче – ні. І коли вони намагаються робити піар-акцію, наприклад, прислали бензовози в Італію , то їм сказали, що ні ви нікого тут не обдурите. І в цих умовах ЄС захищає європейські цінності», – переконаний Петро Порошенко. 

П’ятий Президент України наголосив, що Росія як країна-агресор рано чи пізно відповість за свої злочини – попри те, що нинішня влада віддає Кремлю важливих свідків цих злочинів. «Вони Цемаха видали, щоб зруйнувати процес, вони беркутят видали, аби зруйнувати суд над вбивцями Майдану. Нічого в них не вийде. Ми запустили процес – і Росія за атаку на Україну, за агресію проти нашої держави буде нести відповідальність», – переконаний Петро Порошенко».

Джерело: ЄС.
Telegram Channel