Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Волинян закликали не заважати тваринам робити нових тварин

Бережімо природу!

Фото: nnph.if.ua

Волинян закликали не заважати тваринам робити нових тварин

Сезон тиші триватиме аж до середини червня

КНПП «Цуманська пуща» нагадує про сезон тиші, який розпочався у волинських лісах 1 квітня і триватиме до 15 червня.

Згідно із законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу», № 322-VIII», який був затверджений 5 травня 2015 р., внесено важливе доповнення до ст. 39 Закону України «Про тваринний світ»: «У період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (стрільба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах)».

З 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (стрільба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах)».

Особливо важлива заборона на проведення будь-яких санітарних рубок — суцільних і вибіркових, не лише в лісах, але і в об'єктах зеленого насадження міст і населених пунктів. Для об'єктів ПЗФ ця заборона взагалі украй потрібна, адже санітарні рубки, що проводяться навесні, зривають гніздування різних видів птахів, передусім хижих, а також заважають розмноженню диких видів звірів, у тому числі мисливської фауни.

Тому просимо звернути увагу населення до цього, так званого, «тендітного» періоду в життєдіяльності лісових тварин.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel