Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
12  волинських лікарів-епідеміологів працюють без перепочинку

Медики закликають дотримуватися правил карантину.

З фейсбуку

12 волинських лікарів-епідеміологів працюють без перепочинку

Уповноважений головний державний санітарний лікар у Волинській області, директор Волинського обласного лабораторного центру Наталія Янко розповіла, що кваліфіковані спеціалісти-епідеміологи, вірусологи нині максимально завантажені

На ранок 5 квітня у Волинській області зареєстровано 19 випадків COVID-19.

За останню добу  було виявлено 2 нових лабораторно підтверджених випадки COVID-19.  За словами Наталії Янко, дослідження зразків методом ПЛР проводять на місці, лікар-вірусолог і всі працівники лабораторії працюють у надзвичайному режимі – без вихідних. Щодоби  тут проводять від 50 до 100 досліджень.

Велике навантаження лягло і на плечі лікарів-епідеміологів, яких на Волині є всього трохи більше 10.  Адже упродовж  останніх 5 років таких спеціалістів в Україні не готували, а  санепідслужбу було зруйновано. Тепер життя довело важливість її функціонування.

Щодоби  тут проводять від 50 до 100 досліджень.

–        Кожен випадок інфікування вимагає ретельного епідрозслідування, встановлення  всього кола контактних осіб, проведення комплексу протиепідемічних заходів. Проводиться перевірка всіх людей з підозрою на корона вірусну інфекцію. Нерідко експрес-тест дає позитивний результат, а лабораторне дослідження його спростовує. Кожен випадок  вимагає  прискіпливої уваги спеціалістів. На жаль, уже  виявлено COVID-19 у кількох районах Волині, зокрема у Горохівському, Володимир-Волинському, Старовижівському районах.  Підтверджено інфікування патологоанатомів у Луцьку, а також двох пацієнтів із пневмонією у Луцькій міській клінічній лікарні. Попередньо повідомляли і про інфікованих працівників цього закладу, на щастя, більшість із них не мають ознак захворювання, вони знаходяться на самоізоляції. Ми працюємо без перепочинку, щоб запобігти поширенню недуги, але багато залежить і від відповідальності кожного жителя області, – наголосила Наталія Янко.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel