Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ірина Констанкевич:  коронавірус показав, що лікарні не готові до медичної реформи

«Постійні «оптимізації» та економія на охороні здоров’я призвели до того, що ми не маємо реальної системи, а лише її імітацію».

Фото ukrop.party

Ірина Констанкевич: коронавірус показав, що лікарні не готові до медичної реформи

Епідемія коронавірусу наочно продемонструвала, що районні й міські лікарні – не готові до впровадження медичної реформи, яку свого часу так активно педалювала колишня в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун

Про це в ефірі телеканалу «Рада» наголосила депутатка від групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич. За її словами, місцеві лікарні – «голі й босі». У середньому на один районний заклад – від 2 до 7 апаратів штучної вентиляції легень, причому 7 - це вже розкіш.

Наші чиновники брали за прототип іноземні моделі – американську, британську і демонстрували як позитивний досвід. Але епідемія показала, що й ці країни не були готові і їхні системи теж виявилися неефективними.

«Наші чиновники брали за прототип іноземні моделі – американську, британську і демонстрували як позитивний досвід. Але епідемія показала, що й ці країни не були готові і їхні системи теж виявилися неефективними. Постійні «оптимізації» та економія на охороні здоров’я призвели до того, що ми не маємо реальної системи, а лише її імітацію», – наголосила нардеп.

Telegram Channel