Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Замість української цибулі їстимемо російський «лук»

Отакої!

Фото: REUTERS

Замість української цибулі їстимемо російський «лук»

Бо вітчизняний продукт став надто дорогим...

Через різке зростання цін на цибулю на внутрішньому ринку України у квітні почала імпортувати цибулю з Росії та Нідерландів, а наприкінці березня - з Казахстану та Узбекистану.

Про це повідомляє прес-служба аналітичної платформи EastFruit з посиланням на економіста інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрія Ярмака, інформує УНІАН.

Попри те, що ціни на цибулю в Росії теж динамічно зростають, ціни в Україні зараз майже у два рази вищі, що робить експорт цибулі з Росії в Україну можливим. Це особливо актуально на тлі триваючих поставок російської картоплі на український ринок, адже ті самі трейдери можуть запропонувати й цибулю.

«Попри те, що ціни на цибулю в Росії теж динамічно зростають, ціни в Україні зараз майже у два рази вищі, що робить експорт цибулі з Росії в Україну можливим. Це особливо актуально на тлі триваючих поставок російської картоплі на український ринок, адже ті самі трейдери можуть запропонувати й цибулю», - зазначає Ярмак.

При цьому експерт прогнозує, що поставки цибулі з Росії не будуть дуже масштабними через претензії до якості. За його словами, якісніша цибуля, за тією самою або нижчою ціною, в Нідерландах та Польщі.

«Крім того, рівно в три рази дешевше за свою цибулю просять постачальники з Узбекистану, і лише трохи дорожче експортери овочів з Казахстану. І навіть дорожча логістика робить такі поставки цікавими для українського ринку», - зазначив Ярмак.

Telegram Channel