Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Американські благодійники порадували волинських хірургів

У Волинську обласну дитячу лікарню передали вироби медпризначення.

Ірина Констанкевич - офіційна сторінка

Американські благодійники порадували волинських хірургів

Вироби медичного призначення реанімаційного та хірургічного профілю передали до Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала народний депутат України Ірина Констанкевич. «Висловлюю щиру вдячність Олександру Кізіму та американським благодійникам з Фонду Medical Teams Internation за підтримку наших волинських лікарень у такий нелегкий період», - йдеться у повідомленні.

 

 Допомога, яку отримали, украй необхідна. Адже у Волинській обласній дитячій лікарні проводять сотні операцій щороку. Як розповів заступник генерального директора ВОДТМО Ігор Дородних, чимало з оперативних втручань досить складні, раніше на такі операції доводилося їхати до Києва, Львова чи Харкова. Наприклад, у 2019 році в лікарні здійснили ряд операцій з кохлеарної імплантації, які дозволили повернути діткам слух. Імпланти для таких оперативних втручань були закуплені в рамках державної програми, за виділення коштів на яку ми боролися.

 

 Під час зустрічі з лікарями обговорили проблемні питання медичної галузі, зокрема, і ті, які потребують законодавчого регулювання.

У Волинській обласній дитячій лікарні проводять сотні операцій щороку.

Зараз Волинське обласне дитяче територіальне медичне об'єднання працює в нових умовах. Через карантин тут, як і по всіх, лікарнях обмежили прийом планових пацієнтів. 

 

 У разі необхідності можна звертатися за наступними номерами телефонів, які працюють цілодобово:
(0332) 25-61-93 – приймально-діагностичне відділення та (0332) 75-09-24 – травмпункт.

 

 Нині в лікарні облаштовують опорний пункт для прийому хворих на коронавірус дітей. Однак, як наголошує керівництво лікарні, першочергово дітей з коронавірусом госпіталізуватимуть до Волинської обласної інфекційної лікарні. Волинську обласну дитячу лікарню залучатимуть лише у крайніх випадках – коли діти потребуватимуть дихальної підтримки і з якими не впорається інфекційна лікарня.

 
Джерело: Ірина Констанкевич - офіційна сторінка.
Telegram Channel