Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«Коли знімаєш кадри на межі життя і смерті, немає значення, чи це війна на Сході, чи пандемія, яка охопила світ»

Історія, яку крім нас ніхто не напише.

Фото Сергія Нужненка

«Коли знімаєш кадри на межі життя і смерті, немає значення, чи це війна на Сході, чи пандемія, яка охопила світ»

Фотограф української редакції «Радіо Свобода» Сергій Нужненко зробив цей кадр на ґанку закладу Олександрівської клінічної лікарні

«Історія, яку крім нас ніхто не напише. Коли знімаєш кадри на межі життя і смерті. І немає значення, чи це війна на Сході, чи пандемія, яка охопила світ. Тому я намагаюсь показати світ таким, яким він є, аби ви залишалися вдома», — каже про своє фото Сергій Нужненко, пише Reporters.

Олександрівська лікарня визначена як одна з опорних у боротьбі з COVID-19.

Олександрівська лікарня визначена як одна з опорних у боротьбі з COVID-19. Всього у Києві сім медичних закладів, які приймають хворих з підозрою на коронавірус. Головна лікарка Олександрівської клінічної лікарні міста Києва Людмила Антоненко періодично публікує на своїй сторінці у Facebook короткі звіти про кількість і стан пацієнтів: 

«За нашими спостереженнями, у пацієнтів здебільшого відбувається двохвильовий перебіг хвороби: спочатку підвищується температура тіла, що триває 2-3 доби, потім відбувається покращення стану до 4-х діб, після чого з’являється кашель, а пневмонія розвивається не раніше як на 5-7 добу захворювання. Хворих турбує сухий кашель, болі в горлі, виражений астеновегетативний синдром. При рентгенографії не завжди наявні зміни, а на КТ легенів діагностується пневмонія. Частіше пневмонія двобічна, полісегментарна. Особлива група ризику — пацієнти з цукровим діабетом, гіпертонічною хворобою, надлишковою вагою».

Telegram Channel