Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Україна виграє в Росії у Росії: ці кадри можна дивитися вічно

Скільки Олімпіад ми чекатимемо повторення такого тріумфу?

Фото segodnya.ua.

Україна виграє в Росії у Росії: ці кадри можна дивитися вічно

Скучили за спортом? У час карантину у зв’язку з коронавірусом ми пропонуємо вам згадати найцікавіші миті тріумфу наших спортсменів

Цю підбірку ми розпочали з легендарною перемоги київського «Динамо» над московським «Спартаком» у 1994 році – «Як Леоненка і Реброва готова була розцілувати вся Україна».

Потім демонстрували миті тріумфу бігунки Жанни Пінтусевич-Блок, яку називали «блискавкою з України» – «Як українка стала найшвидшою жінкою на планеті».

Далі настала черга Героїні України у прямому значенні, яку називали «Золотою Рибкою», яка має найбільше здобутих золотих нагород за всіх українців часів незалежності (тільки 4 олімпійських «золота»!) – уславленої плавчині Яни Клочкової – «І стала українка чотириразовою олімпійською чемпіонкою!».

 А сьогодні давайте переглянемо кадри перемоги нашої жіночої естафета 4×6 км в біатлоні на зимових Олімпійських іграх у російському Сочі. Віта Семеренко, Юлія Джима, Валя Семеренко та Олена Підгрушна 21 лютого 2014 року, у дні розстрілу Майдану, у напруженій боротьбі вирвали «золото» в Росії і крикнули із п’єдесталу на весь світ: «За Майдан!»

Віта Семеренко, Юлія Джима, Валя Семеренко та Олена Підгрушна 21 лютого 2014 року, у дні розстрілу Майдану, у напруженій боротьбі вирвали «золото» в Росії і крикнули із п’єдесталу на весь світ: «За Майдан!»

Скільки Олімпіад ми чекатимемо повторення такого тріумфу?

Скільки Олімпіад ми чекатимемо повторення такого тріумфу?

 Дивимось, як це було:

Щоправда, вже 27 листопада 2017 року МОК дискваліфікував росіянок Ольгу Вілухіну та Яну Романову за вживання допінгу. 1 грудня таке ж рішення було прийнято стосовно Ольги Зайцевої. Через це збірну Росії позбавили срібної медалі, але більше «срібла» нікому не присуджували. Третє місце і «бронза» залишилась за збірною Норвегії.

 

Telegram Channel