Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У маневицькій школі імені Героя України Андрія Снітка не проводитимуть навчання

У Волинському окружному адміністративному суді вирішили повністю зупинити експлуатацію будівлі Маневицької загальноосвітньої школи 1-3 ступенів імені Героя України Андрія Снітка до повного усунення порушень.

Фото з відкритих джерел

У маневицькій школі імені Героя України Андрія Снітка не проводитимуть навчання

Під час експлуатації будівлі грубо порушили вимоги пожежної та техногенної безпеки, що може призвести до виникнення пожежі, травмування та загибелі людей, майнових втрат і негативних екологічних наслідків

Начальник відділу освіти Маневицької РДА Андрій Линдюк направив лист, щоб ініціювати позачергову сесію на якій потрібно розглянути 2 питання: про зміни до бюджету, щоб зарахувати залишок освітньої субвенції, а також отримати згоду від районної ради, щоб облаштувати пожежну сигналізацію.

«Доброго дня усім. Хоча розумію, що настрій не у всіх добрий і не тільки через поширення коронавірусу, а й через Рішення Волинського окружного адміністративного суду, яким фактично заборонено проводити навчання у школі №1 ім Героя України Андрія Снітка (рішення від 30 березня 2020 р) та проживати у гуртожитку школи №2 (рішення від 17 березня 2020 року).

Зі свого боку зробив все що міг. Власне ще на позачерговій сесії попереджав, що таке може статись. Але не буду про минуле, це вже нічого не змінить. Коли мені директор школи Анатолій Артишук передав копію Рішення суду я відразу направив лист про ініціювання позачергової сесії на якій потрібно розглянути 2 питання (про зміни до бюджету, щоб зарахувати залишок освітньої субвенції, а також отримання згоди від районної ради на облаштування пожежних сигналізацій). Від РДА всі матеріали на районну раду пішли.

У Волинському окружному адміністративному суді вирішили повністю зупинити експлуатацію будівлі Маневицької загальноосвітньої школи 1-3 ступенів імені Героя України Андрія Снітка до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Залишилась дрібничка - підписати розпорядження голови районної ради про скликання позачергової сесії. На жаль, на цей момент рішення про позачергову сесію керівництвом районної ради так і не прийнято. Мої аргументи, що у школі №1 є пункт тестування ЗНО і що ми можемо зірвати ЗНО, точної дати якого ще не знаємо не приймаються.

Звичайно, що стосується навчального процесу, то я вже дав доручення директорам обох шкіл розробити сценарій навчання учнів обох шкіл на базі школи №2. Але ЗНО ризикувати ми не можемо і сьогодні, якщо не буде прийнято рішення про скликання позачергової сесії, щоб можна було оперативно доробити те, що колектив самостійно не зможе зробити (принагідно дякую колективу школи, який самостійно зробив дуже багато) я ВИМУШЕНИЙ буду ПІДПИСАТИ лист із клопотанням про ПЕРЕНЕСЕННЯ пункту ЗНО із школи №1. Таким чином, ми можемо втратити можливість проводити ЗНО не тільки цьогоріч, а й на майбутнє. Хоча досить зручно, коли випускники нашого району мають змогу здавати ЗНО в Маневичах.

Вірю в мудрість тих, хто має прийняти рішення і тому мені не доведеться клопотати про перенесення ЗНО із школи №1. Подаю фотокопії Рішень суду. До речі, директорам дав доручення апеляції готувати... Але це не знімає ризику, адже без виконання приписів ДСНС рішення апеляційної інстанції є прогнозованим», - прокоментував начальник відділу освіти.

Telegram Channel