Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Попри пандемію, росіяни не збираються відмовлятися від параду «побєдобєсія»

Російське оборонне відомство стверджує, що вживає превентивних заходів для забезпечення безпеки солдатів.

Фото dt.ua.

Попри пандемію, росіяни не збираються відмовлятися від параду «побєдобєсія»

Російська влада послідовно виступає проти скасування заходу. 9 травня президент Росії Володимир Путін прийматиме світових лідерів у Москві, зокрема, президента Франції Еммануеля Макрона. Парад - важлива подія для Кремля. Поява західних представників може допомогти Росії повернутися з політичної ізоляції

«На сьогодні жодних рішень щодо перенесення святкових заходів, про перенесення параду Перемоги або про перенесення «Безсмертного полку» не ухвалювалося», - заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков в етері одного з центральних російських телеканалів, передає DT.ua.

На ранок 12 квітня у Росії зареєстровано понад 15 тисяч випадків зараження коронавірусом, 106 осіб померли.

Водночас Пєсков припустив перенесення параду на інші дати. Серед них експерти називали 24 червня (дата проведення в 1945 році) і 2 вересня (дата підписання капітуляції Японії і завершення Другої світової війни), у Кремлі не поспішають з офіційним підтвердженням цих планів.

«Але я можу сказати одне: ні в кого не повинно бути сумнівів щодо того, що парад Перемоги і святкування Дня Перемоги буде обов'язково - я не знаю, чи буде це 9 травня або пізніше, - але воно буде обов'язково», - заявив Пєсков, наголосивши на тому, що рішення прийматиметься згодом, з огляду на розвиток епідеміологічної ситуації.

На ранок 12 квітня у Росії зареєстровано понад 15 тисяч випадків зараження коронавірусом, 106 осіб померли. Попри наявні ризики, Міністерство оборони РФ продовжує підготовку до проведення параду.

Водночас у Кремлі «вважають недоцільним» участь у параді ветеранів і літніх людей. Відмовитися від проведення пропагандистської акції «Безсмертний полк» закликають і її автори. На їхню думку, навіть після завершення періоду самоізоляції (так у РФ називають карантин – ред.), проведення акції буде небезпечним..

Telegram Channel