Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Глава МВС Туреччини подав у відставку через комендантську годину. Ердоган піти не дозволив

Міністр внутрішніх справ готовий відповідати за непродумане запровадження обмежень.

FILE - In this April 22, 2019 file photo, Turkey's Interior Minister Suleyman Soylu speaks during a news conference, in Ankara, Turkey. Soylu has resigned Sunday, April 12, 2020, taking responsibility for a poorly timed announcement of a weekend coronavirus curfew that saw thousands of people rush to the streets.(AP Photo/Burhan Ozbilici, File)

AP.

Глава МВС Туреччини подав у відставку через комендантську годину. Ердоган піти не дозволив

Через інформацію про комендантську годину люди масово кинулися у магазини, підвищивши цим ймовірність зараження на коронавірус

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу заявив, що він подає у відставку через впровадження дводенної комендантської години у великих турецьких містах для подолання спалаху коронавірусу. Президент Реджеп Тайїп Ердоган наказав йому залишитися на посаді. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Bloomberg.

«Відставка міністра не була прийнята, він продовжить виконувати свої обов’язки», – цитує видання заяву адміністрації президента. 

Повідомляється, що Ердоган похвалив Сойлу за його боротьбу з тероризмом і зусилля після землетрусу і спалаху коронавирусу.

Раныше Сойлу сказав, що він бере на себе всю відповідальність за виконання комендантської години, яку розкритикували через черги в магазинах та на ринках, затори, які передували початку дії заборони.

Туреччина оголосила у п'ятницю ввечері дводенну комендантську годину.

У Стамбулі, де мешкає 16 мільйонів людей, та інших містах за короткий час до вступу в дію заборони багато людей кинулися купувати їжу та напої. З'явилися величезні скупчення людей на ринках і в магазинах, що могло сприяти поширенню вірусу.

Комендантська година завершиться в ніч на 13 квітня.

У Туреччині за добу 11 квітня зареєстровано 97 летальних випадків від коронавірусу нового типу, загалом померло 1198 людей. Сумарна кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом зросла до 56956. Одужали 3446 пацієнтів.

Telegram Channel