Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Петро Порошенко звинуватив ДБР у брехні про події на Майдані 18 лютого 2014 року

«Це – намагання влаштувати російське судилище над ВСІМА учасниками Майдану: від Героїв Небесної сотні до тих, хто підвозив дрова чи їжу».

Фото ЄС.

Петро Порошенко звинуватив ДБР у брехні про події на Майдані 18 лютого 2014 року

Кримінальна справа проти Тетяни Чорновол – це намагання влаштувати судилище над усіма учасниками Революції Гідності. А ДБР, кероване адвокатом Януковича, призначене стати інструментом цієї атаки на Майдан. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він також нагадує про перебіг подій на Майдані 18 лютого 2014 року і наголошує, що заява ДБР щодо цих подій неправдива

«ДБР бреше. Революція Гідності почалася з розвороту нашої країни з дороги в Євросоюз до Росії і звірячого побиття студентів-євромайданівців 30 листопада 2013. Далі був ще жорстокіший розгін активістів і журналістів 1 грудня. Перед новим роком 2014-го мало не до смерті побили Тетяну Чорновіл, а вже в січні убили  Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та Юрія Вербицького.

18 лютого 2014 справжнє побоїще у Маріїнському парку почалося не по обіді, а вранці. Я теж там був. Допомагав пораненим, яких били тітушки та розстрілювали беркутівці», – згадує Петро Порошенко. 

Це – намагання  влаштувати російське  судилище над ВСІМА учасниками Майдану: від Героїв Небесної сотні до тих, хто підвозив дрова чи їжу. 

«Чому бреше ДБР? Теперішня влада свідомо віддала цей орган на відкуп адвокату Януковича. Фактичним керівником Державного Бюро Репресій, як називають його в народі, є Бабіков, який отримував гроші від свого «ростовського» клієнта. 

Тому кримінальна справа проти Тетяни Чорновол – це спроба атакувати та перекреслити цінності, на яких тримається наша незалежність. Це – намагання  влаштувати російське  судилище над ВСІМА учасниками Майдану: від Героїв Небесної сотні до тих, хто підвозив дрова чи їжу.  Це – ознака реваншу.  Це  – спроба переписати історію під диктовку Кремля», – переконаний п’ятий Президент. 

«Але вона не вдасться. Бо є ми. Ми – носії пам’яті. Ми були там і ми пам’ятаємо все. І нас багато. Значно більше ніж куплених Януковичем бабікових», – наголошує лідер «Європейської Солідарності». 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel