Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Голови Волинських ОДА й облради Погуляйко і Вахович проінспектували обласну лікарню на готовність приймати інфікованих на коронавірус

Деякі облаштування тривають, однак лікарня вже готова приймати перших пацієнтів.

Фото: Волинська ОДА, ФБ.

Голови Волинських ОДА й облради Погуляйко і Вахович проінспектували обласну лікарню на готовність приймати інфікованих на коронавірус

Для покращення умов для лікування пацієнтів з COVID-19 в області вдалося акумулювати більше 120 млн гривень

Керівники області, голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко та голова Волинської обласної ради Ірина Вахович оглянули приміщення другого корпусу Волинської обласної клінічної лікарні, інформує прес-служба ОДА в фейсбук.

Керівник обласної клінічної лікарні Олександр Дудар провів екскурсію оновленим приміщенням та розповів, яким буде шлях пацієнта у їхньому закладі. За його словами, вхід через приймальне відділення залишається для пацієнтів. Їх підніматимуть спеціальним ліфтом на найвищий поверх. Інший «чистий» ліфт – для персоналу. Обидва мають два входи-виходи, аби хворий якнайменше контактував із навколишнім середовищем. Одне з головних переваг лікарні – наявність комп’ютерного томографа. За його словами, пневмонії, спричинені коронавірусом, на рентгені практично не видно. 

«Логістика у відділенні спланована так, аби хворого можна було швидше діагностувати. На перший час у корпусі передбачено 10 систем штучної вентиляції легень», - зазначив директор лікарні.

До слова, у лікарні є «сіра» й «біла» зони. Остання – для персоналу, який на той момент не буде задіяний в зоні зараження. У спеціальній палаті персонал залишатиме використані захисні засоби. «Логістика у відділенні спланована так, аби хворого можна було швидше діагностувати. На перший час у корпусі передбачено 10 систем штучної вентиляції легень», - зазначив директор лікарні.

 Хоча ще деякі облаштування тривають, лікарня вже готова приймати перших пацієнтів і це дуже важливо. 

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович зазначила, що для покращення умов для лікування пацієнтів з COVID-19 в області вдалося акумулювати більше 120 млн гривень. На 180 ліжкомісць, які передбачені у другому корпусі, наразі є все необхідне. А головне – облаштували нову кисневу станцію та розгалузили її мережу.

Telegram Channel