Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Більшість українців проти легалізації ринку секс-послуг для поповнення бюджету України — опитування

Сумнівних заробітків люди остерігаються.

Фото Фокус.

Більшість українців проти легалізації ринку секс-послуг для поповнення бюджету України — опитування

Також висловилися про легалізацію медичного канабісу та грального бізнесу

Більшість українців висловилася проти думки, що для отримання додаткових коштів в умовах економічної кризи держава може дозволити виробництво та обіг марихуани в медичних цілях, легалізувати гральний бізнес або створити легальний ринок сексуальних послуг. Про це йдеться в опитуванні, проведеному Соціологічною групою «Рейтинг».

Зокрема, проти легалізації використання у медичних цілях марихуани виступили 49% українців. Підтримують таку ідею 39% опитаних. При цьому найбільше підтримують легалізацію канабісу чоловіки (47%), жителі Центральної та Західної України (41%), а також люди із високим рівнем доходу (45%). Проти легалізації марихуани виступають здебільшого жінки (55%), жителі Південної та Східної України та люди віком від 18 до 29 років (52%).

Проти легального ринку секс-послуг висловилися 65% опитаних українців, а підтримують такий спосіб поповнення держбюджету 24% громадян.

Найбільше підтримують таку ініціативу люди з високим доходом (33%), чоловіки (35%), жителі Східної України (28%) та українці віком від 30 до 39 років (29%). Найбільше противників — серед людей з низькими доходами (69%), жінок (75%), мешканців Заходу України (68%) та людей віком 18-29 років (69%). Проти легального ринку секс-послуг висловилися 65% опитаних українців, а підтримують такий спосіб поповнення держбюджету 24% громадян.

Опитування провели 10-12 квітня серед українців віком від 18 років у всіх областях, окрім анексованого Криму та окупованої частини Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews -телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність становить 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Telegram Channel