Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Шок: В’ятровича викликають на допит через… Форум до роковин Голодомору!

Фото із міжнародного симпозіуму, через який Володимира В'ятровича будуть допитувати.

Фото із сторінки Володимира В'ятровича у Фейсбуці.

Шок: В’ятровича викликають на допит через… Форум до роковин Голодомору!

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив, що його викликають на допит у ДБР як свідка у справі про проведення форуму пам’яті жертв Голодомору

«Імперія завдає удар у відповідь. Мене викликають на допит у ДБР. У якості свідка по справі, ініційованій Бужанським – за проведення міжнародного форуму, присвяченого 85 роковинам пам‘яті жертв Голодомору. У нас знову садитимуть за правду про злочини комуністів?», – пише Володимир В’ятрович.

У коментарі телеканалу «Прямий» Володимир В‘ятрович наголосив, що вбачає в цьому виключно політичні переслідування та реалізацію російського сценарію.

Імперія завдає удар у відповідь.

«У 2018 році до 85 роковин Голодомору нами було організовано великий міжнародний захід за участю дослідників з цілого світу і українських дослідників. Ми два дні працювали, і я вважаю, що це був один з найважливіших заходів в контексті відзначення 85 роковин Голодомору. Кілька місяців тому я дізнався, що мій колега Макс Бужанський подав заяву на ДБР щодо нібито неправомірних витрат на організацію цього форуму», – повідомив В’ятрович.

«Я в цьому вбачаю виключно політичні переслідування, продовження, на жаль, тих політичних переслідувань щодо нашої політичної сили, які  тривають вже кілька місяців. Які зачепили і Президента Порошенка, і мою колегу Софію Федину, а вчора буквально і Тетяну Чорновол. Особливої брутальності цьому надає те, що приводом для переслідування мене обрано, власне, захід, який присвячений поширенню правди про Голодомор. Від цього всього, вибачте,  тхне якимось совком і бажанням крім всього іншого ще й залякати тих людей, які готові говорити правду про Голодомор, і знову таки в цьому вбачаю величезну користь Росії», – переконаний В’ятрович.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel