Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Скільки коштів мобілізовано на забезпечення медустанов у Володимирі-Волинському в умовах пандемії?

Аби не допустити поширення хвороби у Володимирі-Волинському, місто акумулювало кошти на превентивні заходи та боротьбу з небезпечною інфекцією.

Фото fakty.com.ua.

Скільки коштів мобілізовано на забезпечення медустанов у Володимирі-Волинському в умовах пандемії?

Для боротьби із коронавірусом з місцевого бюджету було мобілізовано 4,9 мільйона гривень, із бюджетів ОТГ – 280 тисяч гривень

Територіальному медичному об’єднанню за період карантину надано благодійну допомогу на понад 1 мільйон гривень, інформує Володимир-Волинська міська рада.

Аби не допустити поширення хвороби у Володимирі-Волинському, місто акумулювало кошти на превентивні заходи та боротьбу з небезпечною інфекцією. За кошти з резервного фонду закуплено апарати штучної вентиляції легень, із загального фонду міської казни – генератор кисню медичний, що допоможе людям з важкими патологіями уникнути небезпечних ускладнень. Ще понад 15 мільйонів гривень було зарезервовано на медичні потреби.

У цілому, кошти міського бюджету (4,9 млн грн), спрямовані на заходи з боротьби із COVID-19 для лікувальних закладів міста, використано на:
– Медикаменти та вироби медичного призначення – 199 тис. грн.
– Дезінфікуючі засоби – 89 тис грн.
– Експрес-тести на коронавірус – 30 тис. грн. 
– Засоби індивідуального захисту – 80 тис. грн (200 комплектів по 400 грн.)
– Стійка тримач ліктьового дозатора – 10,7 тис. грн. (8 шт по 1339 грн.)
– Апарати ШВЛ – 1,06 млн грн. (2 шт по 530 тис. грн.)
– Кисневі концентратори 260 тис. грн. ( 2 шт.)
– Генератор кисню медичний (придбання та встановлення) – 3,2 млн грн.

За кошти з резервного фонду закуплено апарати штучної вентиляції легень, із загального фонду міської казни – генератор кисню медичний, що допоможе людям з важкими патологіями уникнути небезпечних ускладнень. 

Кошти від об’єднаних територіальних громад району, мешканці яких користуються послугами медустанов у Володимирі-Волинському, надійшли у загальній сумі 280 тисяч гривень, а саме:
Зарічанська ОТГ – 50 тис.грн. (17675 грн. на медикаменти та вироби медичного призначення; 4800 грн. на експрес-тести; 27525 грн. на деззасоби).
Зимнівська ОТГ – 38 тис. грн. (на медикаменти та вироби медичного призначення).
Оваднівська ОТГ – 72 тис. грн. (60 тис. грн. на медикаменти та вироби медичного призначення; 12 тис. грн. на довезення медичного персоналу).
Устилузька ОТГ – 120 тис.грн. (100 тис.грн. на медикаменти та вироби медичного призначення; 20 тис.грн. на довезення медичного персоналу).

Додатково було отримано благодійну допомогу – кошти, а також медикаменти, вироби медичного призначення, медичне обладнання, побутову техніку та інші товари, які використовуються у лікувальних закладах міста для боротьби та запобіганню розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19 на загальну суму понад 1 млн. грн.

Telegram Channel