Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
За дачу хабара поліцейським двох волинян притягнуть до кримінальної відповідальності

Порушникам грозить штраф у розмірі від 8,5 тис. до 12 тис. 750 грн або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років.

Фото novograd.city.

За дачу хабара поліцейським двох волинян притягнуть до кримінальної відповідальності

Співробітники Маневицького відділу поліції задокументували два факти надання неправомірної вигоди патрульним поліцейським

Учора після 16 години під час несення служби на стаціонарному посту у Маневицькому районі співробітники патрульної поліції зупинили автомобіль «ВАЗ 21063» за порушення Правил дорожнього руху.  Під час складання адміністративних матеріалів 62-річний водій, житель Рівненської області, аби уникнути відповідальності за скоєне, запропонував поліцейським 300 грн. Про це повідомляє ГУ НПУ у Волинській області.

Сьогодні близько 7 години ранку під час несення служби на цьому ж посту 44-річний водій автомобіля «Peguout Partner», житель Любешівського району, запропонував поліцейським 50 дол. США. Водій  перебував за кермом автомобіля у стані алкогольного сп’яніння та хотів уникнути адміністративної відповідальності.

Водій  перебував за кермом автомобіля у стані алкогольного сп’яніння та хотів уникнути адміністративної відповідальності. 

На місце події виїзджали слідчо-оперативні групи. Факти дачі неправомірної вигоди правоохоронцям задокументували, гроші вилучили.

Слідчі розслідують кримінальні провадження відкриті за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України.  Санкція статті передбачає штраф у розмірі від 8,5 тис. до 12 тис. 750 грн або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

Telegram Channel