Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Петро Порошенко: «Досить гратися з людьми – пора закрити цю тяганину з Коломойським»

«Ми наполягаємо і вимагаємо – виносьте ті закони, які допомагають захистити Україну та українців від загрози пандемії».

Фото ЄС.

Петро Порошенко: «Досить гратися з людьми – пора закрити цю тяганину з Коломойським»

Третє позачергове засідання Верховної Ради поспіль скликають у Зеленського, а так званий «антиколомойський» закон і досі не виноситься на друге читання

Хоча його ухвалення – це ключова вимога міжнародних партнерів для отримання Україною вкрай необхідної фінансової допомоги. Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко перед початком позачергового засідання парламенту. Він закликав Зеленського врешті решт зробити вибір на користь українського народу, а не олігарха та дефолту. 

«Влада має вибрати, чи вона є з Україною і українцями, чи вона є з Коломойським. Здавалося, це вибір дуже простий, але жодного прогресу ми тут не бачимо. Замість цього виносяться зміни до регламенту, які суттєво обмежують права опозиції. Точно ми не будемо за них голосувати, але ми пропонуємо – або введіть ці зміни лише на час карантину, обмежте дії в часі – або першим травня, або першим червня, або розгляньте закон, який був поданий Кабміном, до якого правок немає, прийміть його в першому читанні і в цілому, і закрийте цю тяганину з Коломойським», – закликав Порошенко. 

Влада має вибрати, чи вона є з Україною і українцями, чи вона є з Коломойським.

«Ми, на жаль, і сьогодні не дочекалися банківського закону, який дозволить Україні отримати фінансування міжнародних фінансових організацій і вирішити три проблеми. 

Проблема перша – забезпечити фінансування армії, захистити суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Проблема друга – забезпечити медичну галузь, лікарів ліками, необхідним обладнанням в лікарнях і захистом лікарів – закупівлею масок, антивірусних костюмів та інших засобів захисту», – зазначив Порошенко. 

«Вже скоро дотягне до тисячі лікарів, які захворіли», – нагадав п’ятий Президент. 

«Третє надзвичайно важливе питання – це захистити людей. В людей закінчуються гроші. І тому негайна виплата соціальної допомоги, яка забезпечить хоча б харчування і лікування – це те, що маємо зробити в першу чергу. Без грошей міжнародних фінансових організацій цього зробити буде неможливо і Україна опиниться в стані дефолту», – наголошує Порошенко. 

«Не грайтеся зі світом, не грайтеся з українським народом. Ми наполягаємо і вимагаємо – виносьте ті закони, які допомагають захистити Україну та українців від загрози пандемії. Ми чітко вимагаємо, щоб влада визначилася – чи вона буде з Україною і проведе банківський закон, або буде загравати з Коломойським, намагаючись надурити наших партнерів. Я попереджаю – це погано закінчиться», – застеріг лідер «Європейської Солідарності». 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel