Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Порошенко про справу Чорновол: «Ми будемо захищати кожного, хто опиниться під тиском «кліки Януковича»

«Ми здатні захистити і Україну, і ураїнський народ, і пам`ять про Революцію Гідності».

Фото ЄС.

Порошенко про справу Чорновол: «Ми будемо захищати кожного, хто опиниться під тиском «кліки Януковича»

Кримінальне переслідування активістки Майдану, народного депутата восьмого скликання Тетяни Чорновол – це спланована атака поплічників Януковича на учасників Революції Гідності

 Про це сказав журналістам п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він зазначив, що переслідування опозиції та спроби обмежити її парламентські права – це явища одного порядку. 

«Я чітко наголошую ще раз – це спроба реваншу, це конкретні дії поплічників Януковича, які були призначені, десантовані у правоохоронні, прокурорські і судові структури», – наголосив Порошенко. 

«На сьогоднішній день – це не лише Тетяна. Викликали на допит депутата нашої фракції  Володимира В’ятровича за кроки по вшануванню Голодомору. Продовжується тиск на Софію Федину. Продовжується тиск на Марусю Звіробій. Подовжується тиск на інших наших депутатів, включаючи вашого покірного слугу», – перерахував Порошенко. 

Замість того, щоб об’єднати державу, замість того, щоб об’єднати всі політичні сили навколо захисту України, українського населення від коронавірусу, вони далі намагаються їх розколювати.

«Я думаю, що це з одного ряду з тими спробами обмежити права опозиції, які ми бачимо сьогодні в залі. Замість того, щоб об’єднати державу, замість того, щоб об’єднати всі політичні сили навколо захисту України, українського населення від коронавірусу, вони далі намагаються їх розколювати», – зазначив Петро Порошенко. 

«Ми будемо захищати Таню Чорновол. Мені було дуже приємно, коли ГО «Справа громад» буквально за одну-дві години зібрала на адвокатські послуги вже понад 140 тисяч гривень. І так само ми будемо захищати кожного, хто буде знаходитись під тиском цієї «кліки Януковича», яка знаходиться у правоохоронних органах включно з Бабіковим, який зараз претендує на те, щоб очолити ДБР. Подивіться – прямий конфлікт інтересів: він отримував гроші від Януковича – і на сьогоднішній день розправляється з Героями Майдану», – заявив Петро Порошенко.

«Люди з «кліки Януковича», які зараз намагаються знищити пам`ять про Революцію Гідності, про Героїв Майдану, про волонтерів, про добровольців – нічого у них не вийде. Ми здатні захистити і Україну, і ураїнський народ, і пам`ять про Революцію Гідності», – попередив п’ятий Президент. 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel