Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Артур Герасимов: «У Зеленського хаос: не знають, що робити з коронавірусом та економічною кризою»

«Лікарі незахищені у прямому сенсі цього слова. В них немає нічого»».

Фото ЄС.

Артур Герасимов: «У Зеленського хаос: не знають, що робити з коронавірусом та економічною кризою»

Уряд Зеленського не готовий ні до боротьби з епідемією коронавірусу, ні до подолання наслідків епідемії та кризи в економіці. Про це сказав співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов в ефірі ток-шоу «Право на владу» на каналі 1+1

Він наголосив, що в уряду Зеленського немає реальної стратегії виходу з кризи.

«Давайте починати з того, що економіку вбили ще задовго до коронавірусу, тому що і падіння промисловості, і падіння ВВП, і таємничі зникнення грошей з бюджету почалися задовго до того, як епідемія і карантин прийшли до України», – сказав депутат.

«Наприклад, вони говорять про створення 500 тисяч нових робочих місць. Але за даними Торгово-промислової палати вже на сьогодні, тільки через карантин, 700 тисяч українців втратили роботу. Тобто вони одразу ж планують, що 200 тисяч українців залишаться без грошей і без роботи», – зауважив Артур Герасимов.

Депутат зазначив, що є відомі і визнані норми, що створення одного робочого коштує в середньому 20 тисяч доларів.

«Це означає, що в бюджеті на травень мають бути закладені 275 мільярдів гривень на створення цих нових робочих місць. Але їх там немає. Всі читали бюджет – їх там немає», – також додав він.

«Це означає, що ці 500 тисяч робочих місць від Шмигаля і Зеленського – це «фількіна грамота». Така сама, як і 4 тисячі доларів зарплата вчителям, і як 40% економічного зростання – від попереднього прем`єр-міністра Зеленського»,

«Це означає, що ці 500 тисяч робочих місць від Шмигаля і Зеленського – це «фількіна грамота». Така сама, як і 4 тисячі доларів зарплата вчителям, і як 40% економічного зростання – від попереднього прем`єр-міністра Зеленського», – вважає Артур Герасимов.

Співголова фракції переконаний, що потрібно зберігати робочі місця: «Міжнародна практика доводить – зберегти робоче місце в три рази дешевше, ніж створити нове».

«Те, що у них немає стратегії, підкреслює те, що відбувається з коронавірусом. Можу підтвердити, що карантин – це було вірне рішення. Але в усьому іншому – хаос. І в першу чергу із захистом лікарів, тому що лікарі незахищені у прямому сенсі цього слова. В них немає нічого», – підкреслив Артур Герасимов.

За його словами, саме через це громадянське суспільство, активісти, волонтери, меценати і благодійні фонди, зокрема і Фонд Порошенка змушені купувати та передавати в лікарні необхідні медичні та захисні засоби: спеціальні костюми, маски, апарати штучної вентиляції легень, пульсооксиметри, реанімаційні комплекти тощо.

Артур Герасимов окремо наголосив на важливості страхування медиків, ініційованого Петром Порошенком.

«Сьогодні не питання – влада чи опозиція. Ми – в одному човні і маємо разом рятувати країну. Люди не винні у помилках влади», – сказав депутат.

 

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel