Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волиняни під час карантину кривдять своїх рідних не більше, ніж завжди

Правоохоронці обговорили шляхи протидії домашньому насильству.

Фото pixabay.com.

Волиняни під час карантину кривдять своїх рідних не більше, ніж завжди

В області суттєво не зросла кількість випадків домашнього насильства

З початку року поліцейські Волині склали 733 адмінпротоколи за ст.173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесли 186 термінових заборонних приписів стосовно кривдників.

В області на превентивних обліках перебуває 1937 осіб, які вчинили домашнє насильство.

До суду  направлено 3 кримінальні провадження за ст.126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України та відкрито 1 кримінальне провадження за ст. 390-1 (невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або не проходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України.

Станом на 1 квітня 2020 року в області на превентивних обліках перебуває 1937 осіб, які вчинили домашнє насильство. З початку 2020 року на превентивні обліки додатково поставлено 562 кривдника. Про це розповів начальник відділу Управління превентивної діяльності поліції Волині Валерій Чоботан під час наради  у правоохоронному відомстві щодо теми домашнього насильства. 

Окрім цього, Валерій Чоботан наголосив, що в умовах карантину значного зростання кількості випадків домашнього насильства в області не спостерігається.

Джерело: Національна поліція України.
Telegram Channel