Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
На кордоні знову виявили порушників правил карантину

Штраф за порушення правил карантину від 17 000 до 170 000 грн.

Державна прикордонна служба України.

На кордоні знову виявили порушників правил карантину

Вже 70 порушників правил самоізоляції виявили у пунктах пропуску на державному кордоні співробітники Держприкордонслужби з початку введення карантинних заходів з недопущення розповсюдження коронавірусу COVID-19

Чотирьох із них під час заходів прикордонного контролю виявили, 15 квітня.  Так, в  пункті пропуску «Нові Яриловичі», що на Чернігівщині, прикордонники виявили двох громадян України. Вони прибули в Україну 6 та 7 квітня, а планували виїхати закордон учора, що значно раніше встановленого терміну самоізоляції.

Порушення правил щодо карантину людей - тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ще двох таких подорожувальників, які прямували до Польщі та Румунії через пункти пропуску «Краківець» та «Порубне», виявили прикордонники Мостиського та Чернівецького загонів. Один із них не добув дві доби, інший – вісім до встановленого терміну самоізоляції.

Співробітниками Нацполіції на виявлених порушників складено протокол за ст.44-3 КУпАП.

Нагадаємо, що КУпАП 17.03.2020 доповнено статтею 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей», яка передбачає, що порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України  «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, - тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Джерело: Державна прикордонна служба України.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel