Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
До ліквідації лісових пожеж залучать важку військову техніку — МВС

Військові мають виділити техніку, що прокладає дороги у важкодоступній місцевості для пожежних машин.

Фото ДСНС.

До ліквідації лісових пожеж залучать важку військову техніку — МВС

Рятувальники, перш за все, займаються захистом населених пунктів та об’єктів інженерної інфраструктури

Міністерство внутрішніх справ заявляє про залучення важкої військової техніки Збройних сил України задля ліквідації лісових пожеж у Житомирській області.

«Важка військова техніка буде прокладати дороги у важкодоступній лісовій місцевості для полегшення доступу легкій пожежній техніці», — цитує Суспільне слова заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенко з посиланням на сайт МВС.

За його словами, ліквідацію пожеж ускладнює сильний поривчастий вітер, але ситуація залишається під контролем. Там, де дозволяють погодні умови, залучена пожежна авіація.

«Голова ДСНС Микола Чечоткін звернувся до начальника Генерального штабу Руслана Хомчака з проханням надати рятувальникам допомогу у вигляді залучення важкої військової інженерної техніки типу машин «БАТ-2», що можуть прокладати дороги у важкодоступній лісовій місцевості для полегшення доступу легкій пожежній техніці. Така допомога від наших Збройних сил буде надана», — заявив Геращенко.

Там, де дозволяють погодні умови, залучена пожежна авіація.

Заступник Арсена Авакова наголосив, що рятувальники, перш за все, займаються захистом населених пунктів та об’єктів інженерної інфраструктури. Геращенко нагадав, що 16 квітня Київ накрила пилова буря, до якої додалися клуби диму та гарі, що піднялись через масштабні лісові пожежі, роздмухані вітром в Житомирській області.

Telegram Channel