Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь! (Відео)

Сили темряви переможені!

Фото 1news.com.ua

У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь! (Відео)

Цьогоріч відповідна церемонія відбувалася без присутності вірян – до таких обмежень довелося вдатися через пандемію коронавірусу

Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі напередодні православного Великодня є великою подією для віруючих. Відбувається це щорічно в Єрусалимському храмі Гробу Господнього (Воскресіння) у Велику суботу, яка у 2020 році припадає на 18 квітня.

Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового, а властивість вогню та світла – освітлювати темряву.

Благодатний вогонь у перекладі з грецької означає Святе світло. Так називається вогонь  у великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії). Чин сходження вогню здійснює в каплиці Гробу Господнього Єрусалимський патріарх.

Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового, а властивість вогню та світла – освітлювати темряву. Його появу напередодні Великодня за молитвами патріарха, духовенства і паломників називають «дивом сходження Благодатного вогню».

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel