Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Поліція шукає людей, які займаються підпалами: двох зафіксували на відео

Пожежі охопили не тільки екосистеми,а й перекинулись на села.

Фото ТСН.

Поліція шукає людей, які займаються підпалами: двох зафіксували на відео

Пожежі на Київщині та Житомирщині мають ознаки масових умисних підпалів

Блискавка або інший природний фактор може викликати пожежу в одному випадку з тисячі, або з іще меншою ймовірністю. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Пожежі, які почалися в Чорнобильській зоні на північ від Києва, а потім продовжилися на Житомирщині, співпали зі стійким північно-західним вітром, що відносить дим в сторону столиці. При цьому не зафіксовано масових лісових пожеж в Білорусі, а також на південь, схід і на захід від Києва та інших регіонах українського Полісся», - написав Геращенко у Facebook.

При цьому не зафіксовано масових лісових пожеж в Білорусі, а також на південь, схід і на захід від Києва та інших регіонах українського Полісся

У зв'язку з цим Геращенко закликав усіх українців фіксувати номери підозрілих транспортних засобів та фотографувати осіб, які можуть бути причетними до підпалів лісів навколо Києва, і негайно повідомляти про це в поліцію.

Також він повідомив, що поліція Київської області розшукує двох громадян, які пересуваючись на мопедах без номерних знаків, навмисне підпалили суху траву в заплаві річки Ірпінь.
«Це аж ніяк не жителі сіл, які через недогляд підпалюють суху траву, для того щоб полегшити собі весняні польові роботи», – зауважив заступник голови МВС.

Геращенко опублікував відеозапис очевидця, який зняв двох чоловіків на мопедах біля палаючого сухостою.

Джерело: Газета по-українськи.
Telegram Channel