Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Великодні богослужіння: поліція зафіксувала порушення у 13 областях України

Правоохоронці зазначили, що у деяких церквах було більше, ніж 10 вірян.

Фото Нацполіції України.

Великодні богослужіння: поліція зафіксувала порушення у 13 областях України

Волинської у списку нема, зате є сусідня Рівненська.

Під час великодніх богослужінь 18-19 квітня поліція виявила порушення у 19 храмах у 13 областях України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає Суспільне.

Вказано, що загалом святкові богослужіння проводилися у  13658 храмах в усіх регіонах держави. Публічну безпеку і порядок забезпечували 26500 поліцейських та військовослужбовців Нацгвардії.

«Участь у богослужіннях взяли майже 130 тисяч громадян. І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили  правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень. Утім впродовж  доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту у 19-ти культових спорудах на території 13-ти областей. Поліцейські склали три адміністративні протоколи та розпочали одне кримінальне провадження. Решта матеріалів ретельно вивчається для прийняття законного рішення. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі», - повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко. 

Порушення карантинних обмежень під час богослужінь зафіксовані у Донецькій області - 4, у Дніпропетровській та Запорізькій - по 2, у місті Києві, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях - по 1.

На цей час поліцейські склали  три адміністративні протоколи за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення у Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях.   Порушення карантинних обмежень під час богослужінь зафіксовані у Донецькій області - 4, у Дніпропетровській та Запорізькій - по 2, у місті Києві, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях - по 1.

Telegram Channel