Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Почаївську лавру пустили людей на богослужіння попри попередні домовленості — поліція

Духовенство відчинило двері монастиря і віряни всупереч обмеженням почали заходити всередину.

Фото Нацполіції в Тернопільській області.

У Почаївську лавру пустили людей на богослужіння попри попередні домовленості — поліція

Згідно із попередніми домовленостями з духовенством Почаївської лаври, богослужіння мало проводитися з виконанням усіх умов та правил карантину. Прихожани мали перебувати на прилеглій території, а не в храмі

Поліцейські зафіксували порушення умов карантину під час Великоднього богослужіння в Почаївській лаврі на Тернопільщині.

Про це повідомляє пресслужба поліції Тернопільської області.

«Факт невиконання карантинних заходів зафіксували поліцейські в Почаївській Свято-Успенській лаврі, що на Кременеччині. Божественна літургія відбулася за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції», - йдеться у повідомленні.

У поліції розповіли, що Пасхальне богослужіння розпочалося о 23-й годині. У цей час поліцейські зафіксували скупчення людей у храмі, ще кілька десятків прихожан перебували на вулиці. Переважна більшість не дотримувалися дистанції. Під час релігійної відправи духовенство відчинило двері монастиря і віряни, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину. В зв’язку з цим були посилені поліцейські заходи задля мінімізації можливого зараження людей. «Факт невиконання карантинних заходів зафіксували поліцейські в Почаївській Свято-Успенській лаврі, що на Кременеччині. Божественна літургія відбулася за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції», - йдеться у повідомленні. Великоднє богослужіння завершилося близько 4.30 - і прихожани розійшлися.

Згідно із попередніми домовленостями з духовенством Почаївської лаври, богослужіння мало проводитися з виконанням усіх умов та правил карантину. Прихожани мали перебувати на прилеглій території, а не в  храмі.

Telegram Channel