Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Замість витрат на доправлення благодатного вогню ПЦУ купила апарат УЗД дитячій лікарні для хворих на COVID-19 – Епіфаній

Митрополит Епіфаній оголосив, що у час карантину ПЦУ має інакші пріоритети.

Фото з фейсбуку.

Замість витрат на доправлення благодатного вогню ПЦУ купила апарат УЗД дитячій лікарні для хворих на COVID-19 – Епіфаній

За словами предстоятеля Православної церкви, у ПЦУ зверталися з пропозицією доправити благодатний вогонь чартерним рейсом, але гроші вирішили витратити інакше

Православна церква України (ПЦУ) купила для міської дитячої клінічної лікарні №1 Києва апарат ультразвукового дослідження (УЗД). Про це 18 квітня в ефірі програми ТСН на телеканалі «1+1» повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, передає видання «Гордон».

«До нас були відповідні звернення, щоб ми організували чартерний рейс, але ми вирішили ті кошти, які будуть задіяні для того, щоб привезти благодатний вогонь, ми днями передали, купивши УЗД-апарат для 1-ї дитячої клінічної лікарні, де лікують дітей, хворих на коронавірус», – сказав Епіфаній.

У зв'язку з епідемією коронавірусної інфекції влада закликала представників усіх конфесій утриматися від походу у храми. Із закликом залишатися вдома на Великдень також виступили предстоятелі ПЦУ та Української греко-католицької церкви. «У цьому році ми як церква вирішили не відправляти делегацій, оскільки діють карантинні обмеження. До нас були відповідні звернення, щоб ми організували чартерний рейс, але ми вирішили ті кошти, які будуть задіяні для того, щоб привезти благодатний вогонь, ми днями передали, купивши УЗД-апарат для 1-ї дитячої клінічної лікарні, де лікують дітей, хворих на коронавірус», – сказав Епіфаній.

Представники УПЦ МП закликали «прийти у Свято-Воскресенський храм (із дотриманням усіх санітарних норм), який знаходиться праворуч від в'їзду в Києво-Печерську лавру», щоб отримати благодатний вогонь із Єрусалима.

Великодні богослужіння відбулися в усіх трьох лаврах Української православної церкви Московського патріархату – в Києво-Печерській, Святогірській і Почаївській. Правоохоронці та журналісти фіксували порушення карантину, встановленого через епідемію коронавірусної інфекції.

Telegram Channel